2024-08-19
依间我好多年前已经嚟过,再嚟都依然感觉好好。可以有个位置同朋友食野吹下水,而且嘢食质素都几好﹗Dinner set叫咗卡邦尼烟肉杂菌意粉同埋西班牙海虾辣肉肠烩饭,每个餐包一杯$38饮品,另外补差价转咗做花茶同埋朱古力,而且见到小食拼盘有齐我哋想食嘅嘢就叫埋。叫「小天使」嘅花茶,薰衣草、红玫瑰花、莉莉花、柠檬草,最吸引我系佢写住嘅功效,可以安定情绪、舒缓头痛,琴晚又真系好快就训著﹗好中意佢会有个座一直暖住,食到最后都仲有热茶饮好开心。一开始会比较清淡,越泡得耐就越浓,茶味都会越重。而另一杯系焦糖朱古力,超大旧cream,上面充满焦糖酱,全部加埋都唔会太甜腻,仲互补令到成杯都好好饮添。好快两样主食都一齐送到,比想像中大份好多,卖相都好靓好吸引。卡邦尼烟肉杂菌意粉好creamy,每条意粉都挂满酱汁,好中意佢炒到有啲干身嘅感觉。西班牙海虾辣肉肠烩饭嘅材料都唔手软,无论系海虾定辣肉肠都好多,而烩饭囓黏稠程度都几适中,有小小辣好惹味。小食拼盘有超丰富,有洋葱圈、芝士条、鸡翼、日式饺子、咖哩角,每样都有三块或以上,当然一定要衬热食芝士条,可以拉丝到好长。另外嘅小食都好好食,而最欣赏系鸡翼有加蜜糖一齐
叫「小天使」嘅花茶,薰衣草、红玫瑰花、莉莉花、柠檬草,最吸引我系佢写住嘅功效,可以安定情绪、舒缓头痛,琴晚又真系好快就训著﹗好中意佢会有个座一直暖住,食到最后都仲有热茶饮好开心。一开始会比较清淡,越泡得耐就越浓,茶味都会越重。而另一杯系焦糖朱古力,超大旧cream,上面充满焦糖酱,全部加埋都唔会太甜腻,仲互补令到成杯都好好饮添。 好快两样主食都一齐送到,比想像中大份好多,卖相都好靓好吸引。 卡邦尼烟肉杂菌意粉好creamy,每条意粉都挂满酱汁,好中意佢炒到有啲干身嘅感觉。 西班牙海虾辣肉肠烩饭嘅材料都唔手软,无论系海虾定辣肉肠都好多,而烩饭囓黏稠程度都几适中,有小小辣好惹味。 小食拼盘有超丰富,有洋葱圈、芝士条、鸡翼、日式饺子、咖哩角,每样都有三块或以上,当然一定要衬热食芝士条,可以拉丝到好长。另外嘅小食都好好食,而最欣赏系鸡翼有加蜜糖一齐整,香甜又惹味。 除咗食物好食之外,座位都好阔,好适合约埋成班friend一齐聚会。