2025-02-19
同朋友两个lunch想食点心饮茶醒起平时经过苏杭街有间排晒长龙嘅点心店今日一于早啲12点左右入座12点半后开始出现人龙啦我俩多年饮茶经验都觉得依间食物比其他茶楼高质👍🏻而且店员叔叔姨姨都好好人会提我哋小心热又会主动拎多个碗比我哋share‼️推荐‼️淮杞炖螺头汤 $60返工辛苦啦同朋友一人一盅炖汤滋补一下淮杞炖螺头汤汤底鲜美,螺头肉质鲜嫩,淮山和枸杞营养丰富,每一啖都充满鲜甜与药材的清香,滋补又不油腻,饮完都觉得好补呀😌‼️推荐‼️奶皇流沙包3件 $25可选蒸/炸,平时都冇试过炸嘅,一于试吓新嘢炸奶皇流沙包,炸完嘅包外皮金黄酥脆就等于平时食炸馒头嘅质地,内馅浓郁流沙酱香甜滑顺,甜甜哋就好似炼奶咁,轻咬一口,流沙瞬间溅出,真系有惊喜!沙嗲金钱肚 $48肉质鲜嫩,搭配独特嘅沙嗲酱,微辣而香醇蟹籽烧卖皇4粒 $35外皮薄透,内馅丰满,蟹肉鲜甜,蟹籽点缀其上,增添了色彩与风味春风得意肠 $32肠粉色泽诱人,香气四溢,春卷馅由新鲜嘅蔬菜、肉类同埋香料混合而成,口感清脆,每一口都充满层次感甜品:莲蓉西米焗布甸 $29布甸外层金黄酥脆,内馅绵滑细腻,莲蓉嘅香甜与西米嘅Q弹完美结合。每一口都带来香浓嘅口感,甜
醒起平时经过苏杭街有间排晒长龙嘅点心店
‼️推荐‼️奶皇流沙包3件 $25
炸奶皇流沙包
炸奶皇流沙包
沙嗲金钱肚 $48
肉质鲜嫩,搭配独特嘅沙嗲酱,微辣而香醇
蟹籽烧卖皇4粒 $35
春风得意肠 $32
春风得意肠
甜品:莲蓉西米焗布甸 $29
布甸外层金黄酥脆,内馅绵滑细腻,莲蓉嘅香甜与西米嘅Q弹完美结合。每一口都带来香浓嘅口感,甜而不腻
莲蓉西米焗布甸
莲蓉西米焗布甸