假日同约咗朋友行尖沙咀,简咗一间大家都想食好耐嘅餐厅👉🏻How To Live Well😊去开餐🍽我哋叫咗煎北海道带子·伏特加蕃茄🍅奶油长通粉 同埋 🐮慢煮美国封门柳配烤薯角及烤杂菜 一齐share食😋而饮品我哋分别叫咗 Growthring (蜜糖西柚梳打)同埋 Passion Bloom (新鲜热情果利宾纳梳打)🍹❣️煎北海道带子·伏特加蕃茄🍅奶油长通粉,面头洒上少许芝士粉将芝士粉混合长通粉后,整个长通粉唔单止有蕃茄味更有芝士味,蕃茄酱汁唔知系味加咗伏特加,味道并无太过酸带点清新而且味道亦都比较有层次,平时唔钟意食蕃茄嘅朋友应该都会接受到👍🏻长通粉质地爽口弹牙,感觉似手工意粉,带子虽然唔算系珍宝size,煎咗之后非常香口,口感爽唔会痴牙😃🐮慢煮美国封门柳配烤薯角及烤杂菜,我哋叫咗七成煮,封门柳卖相虽然麻麻,表皮有啲黑🙈但食落肉质有咬口,唔韧倾向松软,牛肉味浓👍🏻而佢嘅烤薯角同烤杂菜,亦都好有诚意,全部烤薯角都加上海台粉少许芝麻,入口非常惹味,感觉同食薯片一样咁开心,烤杂菜亦用咗all day breakfast 经常出现嘅大片烤蕃茄,烤瓜同玉子,令呢个main course相当丰富😊

🐝Growthring (蜜糖西柚梳打),梳打混合西柚汁同蜜糖,味道清新但又唔会太酸,能够中和食咗重味食物嘅感觉✌🏻

Passion Bloom (新鲜热情果利宾纳梳打),利宾纳沉底饮之前必须揽均,饮品用咗新鲜热情果,餐厅亦跟咗半只热情果,如有需要可以再自行添加👍🏻味道都系清新,轻微酸,岩哂食完油腻食物之后享用😄