2023-07-17 35 浏览
早几日喺九龙城揾好嘢食,经过呢间居酒屋,入面嘅张相好有日本feel,而且细细间都有好多嘅客人,证明食物都唔错,所以就入咗去食串烧免治鸡肉棒自家制免治鸡肉棒,外型有少少似喺日本便利店食到嘅热狗棒,点上蛋浆,咬落去,松软,鸡肉入味,唔会一咬就散。加埋蛋浆,好好味梅酱紫苏黑豚猪肉片,中间夹住紫苏叶,,我个人比较钟意紫苏叶,所以咁样夹住嚟食真系几有风味鸡肉串鸡肉串酱汁覆盖整个鸡肉,而且好弹牙,食完好想再食多几串番薯天妇罗番薯上面盖上糖浆,经过烧完,咬落去有少少脆面,而且好甜,当甜品咁食都唔错烧豆腐豆腐上面有好多蒜蓉酱,加埋青葱,好惹味,而且烧完之后豆腐都仲有好多汁,唔会干身蜜柑酒淡淡的柑桔清香,比我想像中好饮,同埋饮落去似果汁,唔会好苦,适合女仔饮柚子乙女柚子饮品,有气,柚子味充足,而且包装好靓,打卡都好

免治鸡肉棒

梅酱紫苏黑豚

鸡肉串
鸡肉串酱汁覆盖整个鸡肉,而且好弹牙,食完好想再食多几串

番薯天妇罗

烧豆腐

蜜柑酒

柚子乙女
柚子饮品,有气,柚子味充足,而且包装好靓,打卡都好