2024-05-16 35 浏览
就算红雨都无扫走同好友食个靓饭嘅兴致。约咗好朋嚟到旺角黑布街。黑布街可以话系旺中带点静嘅好去处,距离地铁站唔远,但人流稍为少一啲,而且好多特色细铺同餐厅。今次试嘅申子居酒屋就系其中一个好地方!如一般居酒屋,喺出面睇唔到入边系点样,有啲神秘感!入到去侍应就好快带我哋上2楼。细细,但系都有十几张枱。12点黎到已经坐满一半,如果上嚟试,真系要预早少少!经侍应推介,而家优惠期间,买一个定食会送一个丼饭,抵!我哋拣咗寿司定食拼乌冬:样样都好新鲜,特别海胆寿司颈肥美鲜甜,食过返寻味!好钟意啲寿司饭尚有微暖,饭粒烟烟韧韧。三文鱼刺身仲劲厚身。乌冬都好弹牙,份量足。亲子丼:呢个系出乎我哋意料之外。原本以为系鸡肉同鸡蛋嘅配搭,原来系三文鱼同三文鱼鱼子!店家出手阔佬,劲多鱼子,而且系好新鲜。蟹肉蟹膏蟹甲烧:见到个名好特别,决定试吓。虽然望落细细份,但其实蟹膏蟹肉系塞满哂,份量好多。咸咸香香,好适合配饭食!呢间餐厅坐得好舒服,灯光以至气氛都好chill,值得再来。
就算红雨都无扫走同好友食个靓饭嘅兴致。

侍应推介,而家优惠期间,买一个定食会送一个丼饭,抵!

我哋拣咗
寿司定食拼乌冬:

亲子丼:

蟹肉蟹膏蟹甲烧:

呢间餐厅坐得好舒服,灯光以至气氛都好chill,值得再来。