2019-11-23
星期五下午约了友人去这间cafe谈心,一上去店员都有耐心向我们介绍有关茶室内的咸食、饮品、甜品,环境不错令人舒服,3点半左右上去都已经有几枱客。一坐低店员跟我们说,一入座计用餐时间1.5小时,如果冇人等位可以额外坐多半小时,如果想再坐多1小时就要嗌多1样嘢食/饮品。我同朋友就嗌左:金边玫瑰杞子桂圆茶 $46 第1转茶味都几出,有甜味,好养生,但第2转加左热水啲味就冇咁出,同埋个壶唔系好keep到温度,茶快变冻,但整体ok,个杯有金色波点,好靓泰式奶茶戚风雪山 $48蛋糕柔软,有空气感,上面嘅白色cream同啲泰式奶茶酱都好夹,系好味嘅坐左大约2个小时,店员就主动提我地已经到时间,睇吓仲有冇嘢想嗌,于是我地就同朋友打算再嗌多样蛋糕,但一问之下原来系每人要再各叫多一样嘢先可以再坐多1个中...(餐牌亦冇特别写明)但我地又有啲饱...加上蛋糕选择又唔算好多知道小店难做,但系咁样真系觉得好似有种被催逼要离开嘅感觉,所以我同朋友都系决定左走,临走店员都好友善同我地讲拜拜只系我觉得,当时门面又唔系好多客,点解唔可以俾客人坐多一阵呢?所以如果大家唔系需要坐好耐,都可考虑一下~
一上去店员都有耐心向我们介绍有关茶室内的咸食、饮品、甜品,
环境不错令人舒服,
3点半左右上去都已经有几枱客。
一坐低店员跟我们说,
一入座计用餐时间1.5小时,
如果冇人等位可以额外坐多半小时,
如果想再坐多1小时就要嗌多1样嘢食/饮品。
我同朋友就嗌左:
金边玫瑰杞子桂圆茶 $46