2016-12-02
住开二陂坊,呢间肥仔都叫得上平价美食。今日收工心念去吃个净云吞油菜豆腐医下肚。三样加埋都只系29蚊。真心好味又抵。 但埋单时我就出事喇,丫妹我今日冇㩒钱,身上刚好29元,一张20,一个5蚊,一个一蚊,6个5毫子。心念刚刚好,好彩姐。 点知俾钱走人时,个丫叔一收到我d钱,就喂一声。吓到我个心离一离,心念咩事。个卷毛马面哨牙丫姐就开声,唔收5毫子wo。ok,我以家先知你唔收,咁我就坐反底翻转个袋咁希望揾到3蚊俾佢。可惜既系我揾唔到。我就同个丫姐讲,我冇3蚊丫,我住后面二陂坊,一系你收住先,我反去拎俾你丫?我用我猫主子发誓我当时系好声好气,话晒大家街坊邻里,我仲想来吃架大佬,又系哀人当然好态度d。 点知,点知,个丫姐来完全冇念过呢回事,呢度唔收5毫丫,你冇钱咪学人嗌咁多,你嗌咩豆浆,仲搞到咁!你俾钱我唱,我找俾你!我已经不爽。 丫姐?丫姐头先有听到我讲嘢嘛?我字正腔圆地表达左我冇钱系身wor?仲点俾你唱?系!我冇钱!但起码我都有俾足29俾你丫!就算我唔知你唔收5毫,我之后都话我反上去拎反3蚊俾你。我唔系冇钱俾w
丫姐?丫姐头先有听到我讲嘢嘛?我字正腔圆地表达左我冇钱系身wor?仲点俾你唱?系!我冇钱!但起码我都有俾足29俾你丫!就算我唔知你唔收5毫,我之后都话我反上去拎反3蚊俾你。我唔系冇钱俾wor!丫姐平时去吃招呼已经令人发指. ..但今铺我真心好不爽。我起身我又唔系唔俾你,都话上去拎俾你啰。个丫姐仍鬼掩耳哋小紧我,最后仲扔反6个明明有价值可以做人质一阵俾我赎反既5毫子俾我,大大声你争我3蚊丫!冇钱. . . . . . 之后佢小咩我唔知事关我已火都来哋9冲走左去拎钱俾佢。
完