2017-03-26 548 浏览
今日一班朋友在此食lunch,我和太太先离开,念住去收银俾左自己个份钱先(先声明,在此已不是第一次食,亦不是第一次先分开俾钱)。之前俾钱个男人$43 人地俾1张$50+$5,念住你找$12 方便啦,佢找左 $2俾人,人地咪话欠$10啰,佢黑哂面同人讲你下次唔好咁俾,咁好乱,之后拎番人地个$5俾佢,再俾多1个$5,个男人都嬲到震走左。我见到都想帮口闹啦,自己找左钱仲黑面又话人乱,但个男人走左就算啦。到我俾钱,俾自己个份先,佢话唔得,又话好乱,我话你唔识计数做咩收银,佢话系呀我唔识计 😡我大声讲你唔收我走架啦,都无人理。呢个收银好似系以前海X个女人,个阵已经系咁既态度。年多前有一次系海X买一个奶油猪,问左外卖话$16,俾$20佢找,找番$3俾我,差点不为意,问佢点解佢先话外卖加$1,但重点系我一早话要外卖,同埋佢无讲就咁找少$1,之后黑哂面咁拎番$1。重点唔系$1,系你自己讲左价钱,点解可以唔出声收多人钱又唔同人讲,俾人发现仲要黑面 食野俾钱要受气,真系无可能再帮衬啰!*** 第一次写食评,估唔到要写一个大负评。虽则话茶餐厅唔系大酒店,唔系要你笑面迎人,但咁样口黑面黑,真系唔可能唔写出来啰
我大声讲你唔收我走架啦,都无人理。

食野俾钱要受气,真系无可能再帮衬啰!
*** 第一次写食评,估唔到要写一个大负评。虽则话茶餐厅唔系大酒店,唔系要你笑面迎人,但咁样口黑面黑,真系唔可能唔写出来啰!
2017-03-26