2012-03-20 22 浏览
呢间其实食过两次, 两次差唔多, 我一齐讲啦第一次, 朋友话想食拉面之类, 见到呢间好似系, 就试下啦不过原来唔系食拉面既~ menu系饭同pizza多, 令人惊喜既系仲有好多蛋糕第2次就我带我妈去既~(我妈唔系老人家,系时代女性、OL黎~~好识食日本野,西式野)第一次我地仲早, 仲刚好赶得切下午茶, 于是要左一份2人set之余, 要多份tea set要蛋糕~第2次就同样2人SET , 另外原来有优惠, 加几多钱就多件蛋糕咁(好似10几、20蚊, 正常价啦), 所以就两次都有要一件蛋糕Share食~二人set 有汤(忌廉汤,冇咩野咬...但唔难饮)小吃(鸡块, 几好食)仲有沙律(沙律就一般, 但唔系用西式沙律酱, 而系日式汁, 分开上既, 可加可不加)然后两份主菜, 第一次, 我地选左咖哩饭同一份有蘑菇既pizza (好似叫日式XX)第二次就另一个饭同另一份pizza~两次既饭都几好食~(不过其实咖哩饭都好难唔好食XD)但我更加推荐Pizza, 系薄果种, 食完唔会好腻佢2人set得两款pizza选, 我两次食就试晒两款, 我个人较喜欢日式xx这款~~整体黎讲起码我试过4款主菜, 4款
呢间其实食过两次, 两次差唔多, 我一齐讲啦

第一次, 朋友话想食拉面之类, 见到呢间好似系, 就试下啦

二人set
有汤(忌廉汤,冇咩野咬...但唔难饮)
小吃(鸡块, 几好食)

然后两份主菜,
第二次就另一个饭同另一份pizza~
两次既饭都几好食~(不过其实咖哩饭都好难唔好食XD)
但我更加推荐Pizza, 系薄果种, 食完唔会好腻

整体黎讲起码我试过4款主菜, 4款都水准以上~至少冇一款唔好食先

二人set食得都好饱下, 加埋件蛋糕~(蛋糕好大件) 饱到唔想郁, 哈哈
蛋糕真系值得试~~~好好味, 又大件, 我第一次系焦糖香蕉批, 第2次系绿茶蛋糕, 两次都饱都要食晒先走~~~

情侣或者两个女仔食2人set + 一件蛋糕share就最0岩勒~~不过劝大家唔好一人一件, 应该会食唔晒~

两次都系大概6:00左右去食, 两次都唔需要等位, 到7:00左右先开始满, 都仲系好似唔多使等位tim~

不过值得讲多样野, 系店员态度唔好+唔醒目
第一次热饮冇比匙更 , 第2次热饮又冇比糖
而且唔识主动帮手,下下要人叫, 叫左唔得闲又唔出声,转头先叫第2个过黎
店员互相又成日倾计, 倾得ok大声

未差到会令人嬲, 我谂我既想法系佢地"唔醒目"多过"态度差"果种, 不过睇佢地年纪细, 算啦
2012-02-10