2018-08-25 590 浏览
甚少来坚尼地城呢边 唔熟路误打误撞来到体育馆附近 见到文华冰厅个招牌 懒得再去揾其他 唯有选择呢间呢间餐厅比想像中细 因为系中午至下午茶时段 所以差唔多坐满职员叫我地去一张5-6 人枱搭枱 坐底发现枱面没抹干 职员都自动揾布抹 可惜块布唔干净 留低抹布果阵除 🤭我地叫左一个杂扒饭 同一个常餐 跟一杯热奶茶同一杯冻奶茶除左两杯野饮 最先来系我个叉烧意粉 味道中规中矩 略嫌叉烧分量少 意粉偏硬 之后来左个杂扒饭 味道唔错 有猪扒鸡扒肠仔同厚餐肉 刚刚煎出来 够惹味 但碟边有水/水渍 加上职员拎住碟饭同其他人讲野时冇回避 影响食欲🤢差唔多食完呢两碟 个炒蛋牛油多先来 一度以为漏单因为我个位置睇到吧枱/出菜位 我望到有一个楼面职员徒手攞起块多士! 我冇睇到佢由边到攞过来 只系见到佢攞住块多士放落只已有炒蛋嘅碟上面 然后等埋另一碟ok 就出菜 佢拎住来我个位时 我已心感不妙 果然系属于我我食时要摵走块多士边 感觉安心啲😞 希望员工能够更注重卫生啦 虽然眼不见为净 但眼见到真系会介意🙏🏼 不过值得一赞系果杯冇冰冻奶茶 原汁原味
甚少来坚尼地城呢边 唔熟路

呢间餐厅比想像中细 因为系中午至下午茶时段 所以差唔多坐满