2024-07-28
一坐低,店员递左一份好confusing嘅餐牌俾我地,猛叫我地用微信scan餐牌上面个QR code,话可以平廿蚊又有一堆优惠券咁。语气就麻麻咖喇,但咁见佢咁努力就scan啦。我scan左先,已经填紧资料嘅时候佢又递左另一个code过尼叫我朋友scan𠮶个。点知我填晒资料又唔见有优惠券,同个店员讲啦,丫佢话因为我太心急scan左餐牌𠮶个所以冇㖞,要scan佢之后俾我朋友𠮶个code先得。即系唔系贪你𠮶堆优惠券,但个感觉真心差,我仲要讲埋出口话「下,咁都得咖咩?你叫我scan咖㖞,我心有不甘咖㖞咁」当时有个疑似系店长嘅人都在场,一句表示都冇。识捞少少嘅都应该会offer番啲优惠俾我丫,完全冇之余仲要怪系我自己太心急?之后我另一个朋友尼到,个店员又拎张嘢过尼叫佢做会员啦。咁我朋友就慢慢一边整一边同我地倾计,个店员就不停过尼摧佢问佢做左会员未。到最后我朋友电话网络唔好,连埋上佢地wifi都load唔到佢个会员page,个店员仲要质疑佢明明俾埋wifi佢点会整唔到。大佬,上唔到就上唔到咖啦,你头先睇住佢整咖㖞。跟住佢就用啲好悔气嘅语气话「咁佢地有折你冇啰」lol ok fine 我地真系好想要
之后我另一个朋友尼到,个店员又拎张嘢过尼叫佢做会员啦。咁我朋友就慢慢一边整一边同我地倾计,个店员就不停过尼摧佢问佢做左会员未。到最后我朋友电话网络唔好,连埋上佢地wifi都load唔到佢个会员page,个店员仲要质疑佢明明俾埋wifi佢点会整唔到。大佬,上唔到就上唔到咖啦,你头先睇住佢整咖㖞。跟住佢就用啲好悔气嘅语气话「咁佢地有折你冇啰」lol ok fine 我地真系好想要你𠮶廿蚊discount点算🙃
食物整体系ok嘅,但成个体验有啲差。其实做唔做到会员拎唔拎到堆优惠券都冇所谓,因为根本唔会再尼。香港蒸㶽又好食服务又好嘅餐厅多的是,唔洗喺度听佢悔气sell会员。