2009-06-08
原本谂住去附近食PIZZA午餐/排头餐厅食, 不过无位, 结果去左呢间餐厅食.一座底已经见好多纸贴晒系间舖入面, 大概系 1) 每人最底消费十元 (都合理)(2) 请勿移动石枱(3) 唔系落单个阵叫埋饮品, 就要加$5服务费.(4) 上午唔收$500纸 (都合理)(5) 请保持店内宁静 (我唔知佢比员工睇定比客人睇, 因为张纸写左系厨房出𩠌位置)跟住我叫服务员落单, 个服务员座左系到望左我好耐都唔行过黎, 仲同D同事讲类似点解叫我咁0既口吻, 但系都仲未行过黎写野, 跟住我地再话唔该写野, 个女服务员先慢慢慢慢行过黎. 个阵本来平静0既我就底唔住问佢: 你系唔系唔想写, 一系揾第二个落单. 但个女服务员都系无反应, 我再问多佢一次: 一系叫第二个人黎落单. 佢先至问我要乜. 呢D咁0既态度, 我真系原全明白点解附近间间都座满0既时候, 唯一佢地呢间舖头仲有咁多位.虽然D服务咁麻麻, 但好在D𩠌菜味道OK, 价钱都合理.不过我地好肯定系唔会有第二次帮亲呢间餐厅.
一座底已经见好多纸贴晒系间舖入面, 大概系 :
(1) 每人最底消费十元 (都合理)
(2) 请勿移动石枱
(3) 唔系落单个阵叫埋饮品, 就要加$5服务费.
(4) 上午唔收$500纸 (都合理)
虽然D服务咁麻麻, 但好在D𩠌菜味道OK, 价钱都合理.
不过我地好肯定系唔会有第二次帮亲呢间餐厅.