2017-05-21 171 浏览
星期五放工约左好友去呢道食饭,两日前打电话book左位。不过其实冇book都ok,坐左成晚餐厅都系得五成full。店员递上Menu, background music系John Mayer - Moving On and Getting Over,即刻觉得relax左d,happy friday night就系应该去咁样既cafe Menu有好多选择,样样都想试最后尾都系叫左本身黎依间cafe既目的 - 本尊海胆三文鱼子意粉 $168,同埋牛肝菌酿意大利云吞 $128。可能因为唔太多台食客,食物好快就到。海胆三文鱼子意粉 - 意粉系fettuccine,比较粗身,个人好like! 意粉好挂汁,海胆大大片、味浓唔腥,不过意粉稍为overcook左d,我prefer al dente、硬d有咬口既。如果多番d三文鱼子会更好,令味道更鲜。7.5/10, 可以一试。牛肝菌酿意大利云吞 - 本身自己好钟意食ravioli,次次食意大利菜都会嗌。今晚依个ravioli就麻麻地啦,馅料偏咸,就算有厚厚地既云吞皮夹埋一齐食都觉得咸,令到盘入面既白汁同菇食落唔够味。份量还可以,一盘有8只大既,6/10。

Menu有好多选择,样样都想试

本尊海胆三文鱼子意粉  Signature  sea  urchin  fettuccine  with  salmon  roe

牛肝菌酿意大利云吞   Porcini  stuffed  ravioli  in  truffle  cream  sauce

本身想试avocado fries with maple syrup & sesame,听落非常吸引 不过两个女仔食唔到咁多,加上朋友减紧肥,唯有下次先
全晚店员都有主动斟水,好好笑容,好好礼貌,以后想喺尖沙咀/佐敦呢头想揾个坐得耐、坐得舒服既地方,又唔想等位,可以黎呢度!

2017-05-19
  • 本尊海胆意粉