2009-09-07 13 浏览
今日本来想去试下附近开左唔系好耐0既西餐厅,但系实在系太多人,所以去呢度食。我周不时都有同朋友推荐呢个地方食晚饭,因为价钱唔算好贵0既同时,地方都算舒适,而且野食都算唔错。平均一个月黎一两次,不过写食评系第一次。另外一提,平日LUNCH 黎食要早D黎,事关上班族实在太多,一系要早D黎,如果唔系好有机会会迟...是日SET LUNCH 有6款,另亦有BURGER/SANDWICH SET,款式选择都尚算OK,SO FAR 未试过SET 唔啱要散叫。本人一向都OK 钟意食RISOTTO,另外蕃茄汁整0既我都OK 钟意,所以几乎谂都冇谂就要SET A (RISOTTO WITH PRAWN + GARLIC IN TOMATO SAUCE)。另外可以叫是日餐汤 (当日系意大利菜汤) 或者沙津,我就叫左汤。首先黎0既系意大利菜汤,味道都算唔错,就咁睇真系好足料,,不过个人认为好似有D过份有'料' ... 感觉上食汤料多过饮汤,净系食料己经够饱! 我谂唔会系因为我两点几先食,所以D汤卖得七七八八? 之后就有面包,个边算系几脆,有D暖暖地0既感觉,但系唔似系丁热𠮶种,所以都算唔错。 主菜系头

主菜系头先讲左0既意大利饭
。本人觉得RISOTTO 应该系有少少硬硬地0既感觉 (咁样会好咬口D),但系今日试佢就有D淋...
而且个蕃茄汁都有唔少,可能系另到个饭会比较淋0既原因 (不过好似以前食冇咁淋)。 不过佢另外加左香草、磨菇、少量芝士,令个饭唔会太单调。当然唔少得个虾啦,个虾食落都算几新鲜,OK。

食完个饭,意料之外,有个朱古力CAKE,不过本人对呢方面冇乜研究,所以冇乜意见。

最后,加左10蚊要左个CAPUCCINO (当然有一般0既咖啡或茶)。算系几大杯,抵饮,不过个人认为味道一般。

唔知系咪换过厨师定乜,虽然菜式都算OK,但系感觉上水准KEEP 唔倒以前咁。不过本人认为一间餐厅有咁高0既楼底 (就咁睇都有14/5呎倒),仲有最钟意0既长梳化 (一边可以坐三个人,但系我钟意一个人坐晒
)。喺咁0既环境食餐饭,饮杯咖啡,都确实系好RELAXING 。
是日MENU
好高0既楼底
意大利菜汤 - 好饱肚...
BREAD BASKET - QUITE GOOD LAH
RISOTTO
DESSERT - CHOCOLATE CAKE
CAPPUCCINO
2009-09-05
是日MENU
好高0既楼底
意大利菜汤 - 好饱肚...
BREAD BASKET - QUITE GOOD LAH
RISOTTO