2010-10-01 98 浏览
返完一日工~好想食YOGURT~~~今次拣左食尖沙咀o既yogurt bliss~~~o系亚士厘道~如果唔系真系专登想食呢间~都好少会去到....7点左右去到...一个人都无~~间铺头好大~灯光光猛~而且系梳化櫈~入到去都几舒服~好surprise地望到店入面竟然得一个叔叔看铺~~其实同间铺头感觉唔太match~不过叔叔态度亲切~而且感觉好自在~我周围影相佢都无理过我~而且亦可以随意拎放o系柜台o既tissue & mango酱/strawberry酱加落yogurt度~几体贴~yogurt有两个size~$28 细+2个topping/$35 大+2个topping~+$3可多一个topping~价钱比其他yorgurt店平~因为就黎食dinner~所以同朋友都系叫左细~今日有yogurt有4只味拣~原味~blueberry~chocolate~香芋~店员话大size先可以拣mixed~我地细size所以拣左一只味~蓝莓yogurt+oreo+奇异果topping~oreo topping只得黑饼而无cream~碎上~~比yogurt店失色~口感争d~~~奇异果ok~唔酸~~~份量亦
返完一日工~好想食YOGURT~~~
今次拣左食尖沙咀o既yogurt bliss~~~
o系亚士厘道~如果唔系真系专登想食呢间~
都好少会去到....

7点左右去到...
一个人都无~~
间铺头好大~灯光光猛~而且系梳化櫈~
入到去都几舒服~
好surprise地望到店入面竟然得一个叔叔看铺~~
其实同间铺头感觉唔太match~
不过叔叔态度亲切~而且感觉好自在~
我周围影相佢都无理过我~
几体贴~

yogurt有两个size~
$28 细+2个topping/
$35 大+2个topping~
因为就黎食dinner~
所以同朋友都系叫左细~

今日有yogurt有4只味拣~
原味~blueberry~chocolate~香芋~
店员话大size先可以拣mixed~
我地细size所以拣左一只味~

蓝莓yogurt+oreo+奇异果topping~
oreo topping只得黑饼而无cream~
碎上~~比yogurt店失色~
口感争d~~~
奇异果ok~唔酸~~~份量亦算多~

香芋yogurt+pineapple+粟米片topping~
pineapple好fresh~唔酸~match埋yogurt食感觉ok~
粟米片不过不失~唔错~~

呢度o既yougurt较冰~
感觉似雪芭多过yogurt~
而且可能系因为叫左BLUEBERRY同香芋味YORGURT~
乳酪应有o既酸味唔太出~~
不过份量好足~
yougurt中间并唔系空心~而系fill满得~
呢个值得一赞~
而且店铺入面有杂志供应~
即使放工自己一个过黎食杯乳酪refresh下都唔怕闷!!!
4部yogurt机~都几多选择~
topping选择唔算多~但common的都有供应~
大大的menu~
有magazine 供应~~自己一个过黎食都唔使怕闷~
blueberry yogurt+kawaii+oreo topping
实心的~!值得一赞~!
2010-10-27
4部yogurt机~都几多选择~
topping选择唔算多~但common的都有供应~
大大的menu~
有magazine 供应~~自己一个过黎食都唔使怕闷~
实心的~!值得一赞~!