2023-03-10
📍杏甜品(尖沙咀)尖沙咀加拿分道40-46号香槟大厦地下6号舖自从上次食过呢间甜品店之后就念念不忘,今日约左个姊妹出嚟行街,就一于食咗先行,止咗条瘾先。呢度开下昼两点,就一于等佢开门就即刻去食,呢度大部份都系食啲滋润养颜嘅甜品,啱哂爱靓嘅你啦👉芝麻糊木莲冻 (热) 💰$42😋😋😋😋.3/5空肚嚟到,就食热嘢先,望个餐牌木莲冻个名未听过,个样又似仙草,就试下。好彩无食嘢嚟,见到店员捧上枱,哗咗声,劲大碗,系平时嘅两碗,芝麻糊唔太甜,又够挺身,一羹里面有芝麻糊又有木莲冻,几特别,木莲冻个味道口感同仙草几相似,我觉得似清热气食品,食多啲都唔怕👉原桶家庭装木莲冻 配杏汁 💰$72 外卖+$2😋😋😋😋.3/5外卖个甜品去同朋友食,都系拣咗木莲冻,选择配店舖主打嘅杏汁。放咗一段时间先食,都无变质无变坏,口感依然软滑,杏汁好浓好香,好钟意闻杏汁个味,成大桶可以慢慢食👉榴梿汤圆 💰$36 外卖+$2同朋友外卖食一样又点够呢,加多个我最爱嘅榴梿,就拣咗榴梿汤圆,闻同食都好浓榴梿味,口感好烟韧,咬下咬下,唔舍得吞呢度座位坐得好舒服,外卖盒又精美实用,最惊喜系外卖连保温袋,又可以要嚟带饭返工,真系好💓回头:
尖沙咀加拿分道40-46号香槟大厦地下6号舖
👉芝麻糊木莲冻 (热)
💰$42
😋😋😋😋.3/5
👉原桶家庭装木莲冻 配杏汁
💰$72 外卖+$2
😋😋😋😋.3/5
👉榴梿汤圆
💰$36 外卖+$2
回头: Yes !!! 呢间甜品仲有其他分店,而且好足料又新鲜,绝对会再回头❣️
#kermit食在尖沙咀