2018-04-28
又有一段时间冇食印度菜,口痒痒等我揾番间好餐厅先。间餐厅写到明系 “members only”,我都系有朋友带我先入到去ja...二话不说即刻叫左个印度薄饼同咖喱先 Chicken Goan + 蒜蓉印度薄饼(Garlic Naan) Goan 即系椰汁咖喱,会冇咁辣,椰香味会比较出。个咖喱汁好香好开胃,真系即刻薄饼都食多几块。薄饼就有好香蒜蓉味,油得黎好吸引,唔会太干身。 Tandoori Roti 加左麦既印度薄饼,食落会干身D,连埋咖喱食都唔错。 Tandori Lamb Chop 热辣辣既铁板烧羊脾,涂上独特既酱料,非常惹味。 前菜 - 薄脆饼 顺带一提,食主菜之前会有呢种薄脆饼俾食客享用。有三种酱料:甜酸,薄荷,特式辣酱,三种各有不同滋味。笔者就比较喜欢特式辣酱,入面包含唔同既香料,辣得黎好过瘾。 Kulfi 印度雪糕 听到雪糕第一下大家应该会好开心,但印度雪糕大家又试过未?印度雪糕口感会比较硬身,味道偏甜,仲带一阵椰香味。虽然口感同味道都有d 分别,都系值得一试既。 除左我地叫左既菜式外其实仲有好多野未试,净系咖喱都有十几种。 餐厅环境,都几
二话不说即刻叫左个印度薄饼同咖喱先
餐厅环境,都几有印度风味