.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🔥 同区最特色惹味嘅尼泊尔菜 @ 🌟 KTM Nepalese Restaurant 🌟.💁‍♀️ 图中展示美食为:牛油鸡饺子 HKD 58淋汁炸饺 HKD 78经典鸡肉咖喱 HKD 98咖喱羊肉套餐 HKD 178Rasmalai HKD 48Coconut Lassi HKD 38.👽 呢间尼泊尔餐厅绝对系区内想食特色亚洲菜嘅首选,摆设融入好多尼泊尔传统元素,有好多地道嘅尼泊尔美食选择,成个气氛好CHILL。.🥟 食尼泊尔菜唔可以唔食MOMO,今次叫「牛油鸡饺子」味,唔同一般嘅鸡饺子,呢款特别之处在于佢丰富嘅尼泊尔风味香料,配上自家制辣酱配牛油鸡汁,每一啖都充满浓厚嘅滋味。.🥠 另一款好特别嘅菜式就系「淋汁炸饺」,上台真系惊喜,因为几乎发现唔到系饺!素食嘅炸饺配上尼泊尔乳酪、蔬菜、同少许咖喱汁。酸酸甜甜,饺炸得好香脆,口感好丰富。.🐔 当然要食「经典鸡肉咖喱」,风味浓郁,鸡肉嫩滑多汁,配上微辣嘅咖喱酱汁,味道醇厚而不腻!.🥘 再嚟多一个「咖喱羊肉套餐」,内容真系好丰富!印度香米配蔬菜咖喱伴碟、扁豆汤、乳酪、酸青瓜、同沙律,再加上香
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
Coconut Lassi HKD 38

牛油鸡饺子

淋汁炸饺

经典鸡肉咖喱

🥘 再嚟多一个「咖喱羊肉套餐」,内容真系好丰富!印度香米配蔬菜咖喱伴碟、扁豆汤、乳酪、酸青瓜、同沙律,再加上香气四溢嘅羊肉,每一样都有佢独特嘅风味同口感,好有特色其他地方食唔到。

咖喱羊肉套餐

🍮 甜品当然要拣最特色嘅「RASMALAI」,马拉奶球浸满香草奶汁,充满奶香味,绝对值得一试!

Rasmalai

🍹 就算揸车人士都有好多款无酒精嘅嘢饮选择,拣左个满满椰子味嘅「Coconut Lassi」,清凉解渴,椰香浓厚,入口滑顺清爽,同其他尼泊尔美食系绝配!

Coconut  Lassi

😋 餐厅嘢食真系好好味,服务亦好好,仲有半开放嘅空间好适合依家呢种温度,绝对值得试吓呢!

📍 西环坚尼地城加多近街71号先施西环大厦地舖
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️