.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥘 𝔏𝔢𝔟𝔞𝔫𝔢𝔰𝔢 𝔏𝔲𝔫𝔠𝔥 𝔄𝔣𝔣𝔞𝔦𝔯 @ 🌟 Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar《👽食神大妈食西餐》.💁‍♀️ 图中展示美食为:Ginger Tomato SoupSambousek SpinachFalafelSaniyet SamakMashawyMahalabia.👽 大妈隔一段时间就会同朋友仔去呢一间装修好有特色,充满异国风情,主打黎巴嫩菜式嘅餐厅。之前啦都系晚餐时段黎,今次迁就朋友仔返工时间,所以就嚟试吓佢嘅午餐。.🍲 午市嚟到发现原来佢有午餐供应,价钱非常之抵。套餐包括「姜蓉番茄汤」,汤底算稠,番茄味再加上微辣嘅姜蓉味,味道浓郁又带点辣劲!.🥠 前菜呢就拣咗超特色嘅「中东菠菜馅饼」,造型好似我哋嘅角仔咁,饼皮煎得香脆,馅料用嚟填满嘅菠菜滑嫩又鲜甜!.🧆 另一款就系阿拉伯菜式入边最经典嘅「酥炸蔬菜鹰唠豆饼」饼身炸得非常酥脆,内里嘅蔬菜鹰唠豆馅味道好浓!加上乳酪酱,令佢本身硬得来会带出丰富层次。.🍖 异国风情咁浓厚,主菜就当然要拣「阿拉伯式烤羊肉串同鸡肉串」,真系超好味!上枱
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图中展示美食为:

Falafel

🍖 异国风情咁浓厚,主菜就当然要拣「阿拉伯式烤羊肉串同鸡肉串」,真系超好味!上枱超级热辣辣,烤得火侯刚好,外面有啲焦香,入面嘅肉质嫩滑多汁。再配搭烤饼,可以包住食。一共三大串,超级厚身,绝对满足你对肉类嘅渴望!

Mashawy

🐟 而钟意食清淡得来鲜甜嘅就好适合叫「烤盲槽鱼」。鱼肉好嫩滑,酱料呢系用蔬菜同蕃茄煮成,增加咗啲蔬菜嘅清新味道!

Saniyet Samak

🌰 甜品系好经典嘅「米布丁」,口感滑顺,味道香甜而且浓郁!中间夹住奶油米粒,每一啖好浓郁。

Mahalabia

😋 呢间主打黎巴嫩菜式嘅餐厅真系起香港属罕见,出品有质素,装修布置亦都充满异国情怀,三五知己嚟呢度聚会就最啱啦。

📍 中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦2楼
☎️ +(852)2330-0242