2023-08-21
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🌸 𝕁𝕒𝕡𝕒𝕟𝕖𝕤𝕖 𝔽𝕠𝕠𝕕 𝕌𝕟𝕕𝕖𝕣 ℂ𝕙𝕖𝕣𝕣𝕪 𝔹𝕝𝕠𝕤𝕤𝕠𝕞𝕤 @ 🌟 饿居《👽食神大妈食午餐》.💁♀️ 图片展示美食为:蒲烧原条鳗鱼定食 HKD 128日式烧鸡腿扒定食 HKD 88冰镇秋葵 HKD 20豆腐沙律 HKD 25厚烧玉子 HKD 21鳕鱼脆片 HKD 21Suntory神泡生啤 HKD 78.👽 大妈特登黎呢间出名起樱花树下用餐嘅日式居酒屋探店,仲要起下午时段见到佢有好多款价钱好超值嘅午市套餐,一定要试下。.🍻 炎炎夏日,啱啱坐低当然先要饮杯啤酒消暑!呢度有同区无其他餐厅供应嘅「Suntory神泡生啤」,够晒特别。超绵密嘅泡,浓郁嘅麦香,仲非常透心凉,超爽呀!.🐟 第一份叫左「蒲烧原条鳗鱼定食」,鳗鱼超大条,好厚身,烧得有啲烟熏嘅味道。同埋饭底质感好好。鳗鱼烧得好得意,有一啲烟熏嘅味道,好滋味同香口。定食仲有配埋味噌汤同中华沙律,非常满足。.🐔 另一款「日式烧鸡腿扒定食」,鸡扒又系非常大块,兼且好厚身,烧得刚刚好,肉质鲜嫩,同埋个汁酱好好味。必须要讲嘅就系套餐好大份,唔会因为系套餐而吝啬个SIZE。.🤤 净
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
豆腐沙律 HKD 25
厚烧玉子 HKD 21
鳕鱼脆片 HKD 21
Suntory神泡生啤 HKD 78
🤤 净系食两个套餐唔够喉,加多几款小食。
🥬 「冰镇秋葵」好多条,好清爽,又脆口,质感好好,同埋一啲都唔老唔韧。
🥗 「豆腐沙律」又系好适合尤其依家夏天食用,豆腐好滑,好多件,同新鲜蔬菜酸甜酱汁搭得好好。
🍳 「厚烧玉子」嘅烧蛋煮得刚刚好,表面煎到金黄,好香口,调味恰到好处。
🥓 「鳕鱼脆片」煎得好脆口,用黎送啤酒最适合不过,超级正!
🌸 呢间小店,非常整洁,空间感十足。装修比一般居酒屋更雅致,又有樱花树,仲要有榻榻米嘅卡位,诚意十足,价钱又抵,好适合大家黎聚会吹水呢!😙
📍 香港九龙太子砵兰街440号地下
📲 +(852) 5590-9032