2025-02-02
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.👅 一次过满足食齐越泰菜两个愿望 @ 🌟 MAMTOM 🌟.💁♀️ 图片展示美食为:香辣鸡肉沙爹罗望子釉炸红鲷鱼炭烤羊肉米线炸香蕉配椰子雪糕.👽 尖东一带嘅餐厅一向都有莫名嘅吸引力,觉得特别CHILL,又有气氛,其中呢间食泰越菜嘅餐厅装修宁舍吸引。.🐔 呢个「香辣鸡肉沙爹」必叫,唔信我你后悔。搭配柠檬草、大蒜、椰子同辣椒,香辣嘅风味同椰香真系好诱人惹味。.🐟 食泰国菜最钟意食原条蒸鱼,呢度系「罗望子釉炸红鲷鱼」而唔系一般嘅乌头,用料优质!配以腰果、辣椒、罗望子釉,调味非常惹味,好有特色,钟意食蒸鱼的话千祈唔好错过!.🍜 越南风味浓厚嘅「炭烤羊肉米线」,里面有米线、豆芽、黄瓜、腌渍青木瓜、胡萝卜、炸红葱头、花生、葱油,配南方鱼露,米线弹牙,各种配料嘅味道丰富。.🍨 认真,呢个「炸香蕉配椰子雪糕」,就算唔系嚟食饭,净系嚟食甜品都值得食。有𠮶种南洋风味,好肥大嘅炸香蕉,然后有好大嘅两球椰香爆棚嘅椰子雪糕!跟住超级多花生,坚好味!.🤩 呢间餐厅位置好就脚,服务亲切,最正系啲嘢食呢系新派嘅越泰菜,值得去试下。.📍 尖沙咀么地道62号永安广场地
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
👅 一次过满足食齐越泰菜两个愿望 @ 🌟 MAMTOM 🌟