宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.👽 食神大妈《尖沙咀|全港少有正宗冲绳风味任食长脚蟹宫崎牛火锅》.★彡 𝕳𝖆𝖕𝖕𝖞 𝕱𝖆𝖙𝖍𝖊𝖗’𝖘 𝕯𝖆𝖞 彡★ // 🐂 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗠𝗶𝘆𝗮𝘇𝗮𝗸𝗶 𝗕𝗲𝗲𝗳 @ 宴 尖沙咀 - En Tsim Sha Tsui 🌟 宴 EN《👽食神大妈父亲节纪录系列》⠀.⠀👽 大妈今次介绍喜欢尝试正宗冲绳风味嘅朋友,记得试下呢间餐厅!除左单点,今次大妈试嘅系HKD 658一位(未计加一)宫崎牛、松叶蟹任食SHABU SHABU。🥘.🐂 特上宫崎牛,配以一个简单靓上汤,无得顶 🤗 连豆腐都系来自冲绳原味道,太满足啦 ❤️⠀.🦀️ 松叶蟹,就咁影唔觉,拍埋大妈块大面,你就会发现真系好肥大!!!绝对唔系营养不良干水瘦猛猛嘅蟹脚!再加新鲜肥美炸蚝,食得出架!🤣🤣🤣⠀.配菜方面有断位上嘅:.矶煮鲍鱼.🦪 炸生蚝.🦐 三点刺身拼盘.🥬 时令野菜拼盘.👽 对于大妈黎讲,日式火锅同其他火锅最大分别,就系起Shabu Shabu面前,食材嘅质素基本上无咩可以掩饰,连尝试用汤料或者好重调味嘅酱料掩盖都无,完全系裸体状态。所以如果用料唔上乘,就唔好做

‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️

三点刺身拼盘
带子刺身

🥬 时令野菜拼盘

时令野菜拼盘

👽 对于大妈黎讲,日式火锅同其他火锅最大分别,就系起Shabu Shabu面前,食材嘅质素基本上无咩可以掩饰,连尝试用汤料或者好重调味嘅酱料掩盖都无,完全系裸体状态。所以如果用料唔上乘,就唔好做shabu shabu。单单点选呢个和风酱油拼猪骨清汤,已经非常PERFECT!呢间食材绝对系非常赞!👍

和风酱油  X  猪骨清汤

.⠀
👽 大妈发觉普遍黎讲市场较少推广或者宣传爸爸节,但其实爸爸同妈妈系一样咁伟大对我地咁好架 ❤️ 大妈籍此机会 ㊗️ 天下间所有爸爸都身体健康一个开心父亲节 🥰⠀

‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️