2024-11-18
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🔥 同朋友聚脚嘅好选择 @ 🌟 隐町 🌟.💁♀️ 图片展示美食为:时令刺身5点 HKD 380鸡翼 HKD 42免治鸡肉棒 HKD 48鸡胸脆骨 HKD 36牛舌心 HKD 68味噌黑毛豚肉五花腩HKD 42练梅紫苏墨鱼串 HKD 42明太子山药 HKD 38烧饭团 HKD 38.👽 以前去开佢土瓜湾嘅旧舖,最近先知原来佢喺尖沙咀开咗新铺,梗系要约埋朋友仔黎试吓啦。.🐟 打头阵当然要食时令嘅刺身,「时令刺身5点」刚好唔洗谂,上台绝对系高水准!从爱女鱼、狮鱼、金目鲷、中拖罗,全部好厚身,肉质鲜嫩,食落爽口,色泽好新鲜,一放入口,鲜味瞬间爆发,尤其牡丹虾够大只,鲜嫩又弹牙,非常鲜甜!.🍢 再试埋佢嘅串烧,先嚟牛牛嘅「牛舌心」肉质鲜嫩多汁,煮得刚刚好,厚身但唔韧。.🔥 接住试埋猪猪串烧。呢个「味噌黑毛豚肉五花腩」烧得鲜嫩多汁,油脂好香,搭上味噌酱汁,猪肉嘅鲜美瞬间爆发。.🐔 叫多几款鸡鸡试吓。「免治鸡肉棒」好多汁好香口,尤其肉质鲜嫩,生鸡蛋嘅香气,配上特制酱汁,味道更加突出!「鸡翼」啲皮香脆多汁,肉质鲜嫩,蘸上啲特制酱汁,真系下酒小菜嘅最
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
味噌黑毛豚肉五花腩HKD 42
练梅紫苏墨鱼串 HKD 42
明太子山药 HKD 38
烧饭团 HKD 38
🐔 叫多几款鸡鸡试吓。「免治鸡肉棒」好多汁好香口,尤其肉质鲜嫩,生鸡蛋嘅香气,配上特制酱汁,味道更加突出!「鸡翼」啲皮香脆多汁,肉质鲜嫩,蘸上啲特制酱汁,真系下酒小菜嘅最佳搭配!。「鸡胸脆骨」都系!超好脆,好香口!
🦑 另外试左「练梅紫苏墨鱼串」,烤得恰到好处,墨鱼肉打得弹牙,练梅同紫苏嘅独特风味,令墨鱼更加好味。同埋「明太子山药」,山药煮得几爽口,惹味嘅明太子酱汁同木鱼碎增加质感。
🍙 「烧饭团」可以话系食串烧埋尾一定要嘅,用特制酱汁调味得宜,松软嘅饭粒,满足感。
🌟 呢度整个环境都好居酒屋FEEL,坐得好舒服,气氛亦热闹,有机会记得试吓!
.⠀
📍 尖沙咀漆咸围2-4号金时商业大厦地下8-14号舖