2024-07-05
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥘 𝓔𝔁𝓹𝓮𝓻𝓲𝓮𝓷𝓬𝓲𝓷𝓰 𝓒𝓸𝓷𝓽𝓮𝓶𝓹𝓸𝓻𝓪𝓻𝔂 𝓘𝓷𝓭𝓲𝓪𝓷 𝓒𝓾𝓵𝓲𝓷𝓪𝓻𝔂 𝓒𝓻𝓮𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷𝓼 @ 🌟 NINE ONE 🌟.💁♀️ 图中展示美食为:Tasting MenuWine Pairing.🤩 尖东海旁附近最近开左一间装修好型格嘅餐厅,门面好吸睛。望下餐牌,原来主打新派印度菜。咁特别,一于试吓佢个TASTING MENU,由头盘到甜品全部安排好,每道菜都配上美酒,爽皮!.🌮 由开胃小食开始已经系超特色嘅「Khakra Chundo」,其实系一款小麦制成好酥脆嘅脆片,配埋香甜辣嘅芒果酱。另一款系「Corn Chips & Kachumber」,由新鲜炮制嘅玉米片同印度沙律组成。玉米片香脆,沙拉爽口,尤其夏天食特别开胃!.🌈 头盘就系「Eat a Rainbow」,摆盘真系好似彩虹!有Bhel-Puri脆米,搭配甜酸辣嘅酱汁、蔬菜同多种坚果,味道层次好丰富,再由店员即场帮手捞匀。.🦀 另一款就系「Khekda (Bae)」,其实即系蟹肉沙律,配上新鲜水果、香草、柑橘,好鲜味清新同开胃。.🦐 接住系「Koli - W
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图中展示美食为:
Wine Pairing
Wine Pairing
Tasting Menu
🦐 接住系「Koli - Wada」,系一道炸大虾,调味非常有风味特色,由腌制洋葱,再加上香草酸梅酱调配!虾肉外脆内嫩,超好味!
Tasting Menu
🧀 仲有「East Indian Cottage Cheese Potato Chop」,系好特别嘅印度芝士,同一件肥大嘅薯饼,再配上青豆酸辣酱同印度沙律,好丰富。
Tasting Menu
🐔 主菜呢就拣咗个名超过瘾嘅「Not Curry」,系东印度羊肉炖汤,配上印度面包Fugias,汤汁浓郁,羊肉鲜嫩,加埋印度面包一齐食,味道丰富。
🐟 另一款呢就拣咗「East Indian Fish Kujit」,上台系一个蕉叶包住嘅包裹,店员热辣辣当面打开,东印度鱼肉包裹喺香蕉叶度煮熟,鱼肉鲜嫩多汁,配上发酵薄饼,味道独特,超有风味!
Tasting Menu
🌰 甜品首先系「Aamrakhand」,一款历史悠久嘅经典菜式,芒果乳酪加埋开心果同脆饼,味道鲜甜。
🌼 另外有「Rabdi」,一款浓郁嘅牛奶甜品,加入藏红花、蜜瓜同坚果,香甜滋润,超满足!
☕️ 最后再配上一杯即刻煲煮嘅「Masala Chai」,满满印度香料,香气扑鼻,味道浓郁,令人放松,作为完美嘅句号。
Tasting Menu
😋 呢间餐厅出品真系好优质,菜式多样化,服务又好,装修好型格,非常推荐。
📍 尖沙咀么地道66号尖沙咀中心地下G80-G85号舖
☎️ +(852)3741-2990