2024-08-04
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥟 亲民大众化上海包包精选 @ 🌟 刘兴记生煎包专门店 🌟.💁♀️ 图片展示美食为:招牌生煎包 HKD 45S2套餐 HKD 54- 麻酱手撕鸡粉皮- 生煎包糖醋炸排骨菜饭 HKD 46鲜鸡汤小云吞 HKD 30手功豆沙窝饼 HKD 28.👀 望住呢一间标榜做生煎包嘅专门店越开越多,八卦嘅我就终于决定试吓。.😝 佢有几款套餐,会抵少少,即刻叫咗一份试吓。里面呢会包括「麻酱手撕鸡粉皮」、两个生煎包、同一杯豆浆。个鸡丝粉皮好鬼多鸡丝,份量绝对足,冷盘尤其夏天食一流呀!.🥟 个套餐会跟两个生煎包,都好呀,试吓好唔好味先。个SIZE大只,咬开果然系充满热辣辣嘅汤汁,钟意啜汤嘅话绝对会觉得非常之满足 😌 所以呢额外叫多份FULL SIZE。.🍖 再嚟多一个酸酸甜甜嘅「糖醋炸排骨菜饭」,汁酱好浓稠,排骨嘅外层炸得非常酥。另外就系个菜饭做得好好,唔会太湿,赞!.🍲 仲有就系「鲜鸡汤小云吞」,大小刚好一啖一粒,调味不错,食完无口渴。.🫔 甜品叫左「手功豆沙窝饼」,呢个略显油左少少,不过呢个价钱算系咁。.😋 比我想像中多人,基本上系坐满嘅。胜在实惠,
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
- 生煎包
糖醋炸排骨菜饭 HKD 46
鲜鸡汤小云吞 HKD 30
手功豆沙窝饼 HKD 28
😋 比我想像中多人,基本上系坐满嘅。胜在实惠,同埋餐牌都几多选择,有机会可以一试呢。
.⠀
📍 旺角通菜街1M-1T号华发大厦地下D号舖