2024-03-26
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🌇 𝓢𝓮𝓶𝓲-𝓑𝓾𝓯𝓯𝓮𝓽 𝓛𝓾𝓷𝓬𝓱 𝓪𝓽 𝓢𝓬𝓮𝓷𝓲𝓬 𝓘𝓽𝓪𝓵𝓲𝓪𝓷 𝓡𝓮𝓼𝓽𝓪𝓾𝓻𝓪𝓷𝓽 @ 🌟 AMA Ristorante by The Amatricianist 《👽食神大妈叹西餐》.💁♀️ 图片展示美食为:Business Set Lunch HKD 398- Antipasti- Daily Hot Earthy Soup- Grass Fed Argentine Premium Beef Sirloin Chargrilled- Wild Caught Halibut Fish Fillet- CoffeeCream Puff Filled with Custard & Hot Chocolate Sauce HKD 108.👽 喺湾仔区返工嘅朋友仔介绍,有一间开咗冇几耐,拥有非常之靓景嘅意大利餐厅,有半自助午餐食,特登约埋一齐去试下同打吓卡先。成间餐厅各处都系打卡位,基本上任何角度都系零死角。.😋 最开心就系佢嘅前菜系半自助食,任攞㗎!又好多款选择,同埋食材好优质。冻盘有多款SALAMI、PARMA,配上蜜瓜
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食为:
Business Set Lunch HKD 398
- Antipasti
- Daily Hot Earthy Soup
- Coffee
😋 最开心就系佢嘅前菜系半自助食,任攞㗎!又好多款选择,同埋食材好优质。冻盘有多款SALAMI、PARMA,配上蜜瓜,仲有水牛MOZZARELLAM同BURRATA,又滑又浓郁!仲有多款海鲜,包括:青口、章鱼、烟熏三文鱼、龙虾、大虾、螺。仲有经典嘅蛋饼,同好多款沙律。眼花撩乱,但系因为好清新健康,所以食落唔会觉得好滞。
🍲 午餐好抵,仲会配上餐汤,当日系意大利蘑菇汤,有浓郁嘅奶油味。
🥩 自选主菜就拣左「特选草饲阿根廷西冷牛扒」,草饲特别鲜美,质感特别好,咬落去好嫩滑。经过火炭烧烤,夹埋火箭菜同意大利陈醋,味道鲜美又多汁!
🐟 另一款呢就拣咗「野生比目鱼柳配蕃茄橄榄刺山柑汁」,鱼柳好厚身,鱼肉好嫩滑!搭配啲蕃茄橄榄同刺山柑汁,味道酸酸甜甜,同埋个调味真系好特别,浓郁满足!
☕️ 食甜品前先饮杯「热咖啡」,够香浓,解腻、醒神。一路倾下计,一路叹咖啡,CHILL!
🌰 甜品方面,店员介绍咗呢一款「奶油泡芙配朱古力酱」,话个朱古力酱会令我哋非常之满足。奶油泡芙内里塞满咗香滑嘅卡士达酱,环绕包围住超多热朱古力酱。一咬落去,啲酱汁就喷出嚟,泡芙外层香脆,内里软绵,同埋啲朱古力酱汁一齐食真系绝配!
😍 呢度唔单止有无敌靓景,前菜好多款,主菜优质,甜品好味!呢个价钱,真系物超所值!一定要嚟试吓!
📍 湾仔庄士敦道206-212号208 JOHNSTON 25楼
📲 +(852)3702-0806
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️