2021-09-14
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.😋 𝐀𝐥𝐥-𝐘𝐨𝐮-𝐂𝐚𝐧-𝐄𝐚𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 HKD 347 @ 🌟 瀛丰放题料理专门店《👽食神大妈爱任食》.👽 追踪大妈足够耐嘅老友记都会知道大妈好少介绍任食同自助餐,因为质素普遍都将货就价。但最近竟然发现左呢间性价比超高,竟然可以只系加 HKD 118 就可以升级任食生蚝、海胆、带子,同任饮 1664 嘅日式任食餐厅 😱 位置仲要超方便,咁当然要黎试下呀!.👀 呢个价钱,真系以为会普普通通,甚至呃秤。点知,呢间餐厅透光度一流、食足90分钟、服务有礼貌、性价比坚高!🤩.🦪 既然选择升级,就当然一定要介绍可以任食嘅生蚝,同带子海胆啦。生蚝系来自法国嘅,海鲜味浓郁,虽然尺寸唔系特别大,不过胜在新鲜唔会觉得霉喔 🤩 带子则真系非常大粒,非常厚身,中间仲要开口笑夹住大大PAT海胆!呢个价钱仲要俾你任食, 天呀!本身包埋饮1664 㗎,但系因为要揸车就无缘了。.🦐 刺身方面,完全唔吝啬,唔会落单后慢慢拖唔上菜,同埋会帮你悭时间直接上拼盘,食材包罗万有:鲍鱼、珍宝赤虾、翡翠螺、等等。绝对唔系求其比几旧三文鱼搪塞你,尤其是非常大只嘅赤虾,好
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
🦐 刺身方面,完全唔吝啬,唔会落单后慢慢拖唔上菜,同埋会帮你悭时间直接上拼盘,食材包罗万有:鲍鱼、珍宝赤虾、翡翠螺、等等。绝对唔系求其比几旧三文鱼搪塞你,尤其是非常大只嘅赤虾,好弹牙新鲜,呢个真系非常之落本呢!必点!👍
🐂 食完海鲜做头盘开胃,就当然要试吓肉类啦!餐牌入面几特别,好多泰式嘅烹调肉类。好钟意个串烧同埋炒牛柳,完全鲜嫩无筋!除左牛牛仲有猪手同鸡,款款都好新鲜嫩滑。重点系,D肉类完全无雪藏臭味。
🍡 肉类以外有多种选择,连泰式炒金边粉都有,又或者清清地炒淮山亦有!炸物、寿司呢类就更加系非常多😋
🍰 甜品有多款自助自选,汽水又多选择,成个雪柜任你攞!🤪 味道唔特别不过一定唔会难食,而雪糕有诚意有好多选择。
🌟 呢间任食应该系性价比奇高嘅之一,最适合大家约齐D朋友仔黎呢度一齐擦餐劲就最啱喇!❤️
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️