2020-06-14
依家打边炉通常都有做折所以特登拣d 正价绝对唔会食既餐厅黎试当晚bk 左七点半,我地七点早到左都唔比入,唯有坐系门口睇下餐牌先餐牌都好有特色,一对门甘,好重手坐左一阵都算多人walk in 但要等到八点几就有位最后坐到七点三就比我地入去一坐底就摆低依个洋葱酱,埋单先知$15 一碟。。。。但真系好好味,佢可以提升d 食物到另一层次,所以值得比依$15一个锅都要二百尾,鸳鸯先338, 梗系拣鸳鸯一个红泥小染,系麻辣底,一个养生锅,系乌鸡花胶底麻辣一开头都无咩料到。。。可能都有谭仔十小甘上下,但对我地食开辣既人黎讲真系好似无辣甘。。。中间个圈系大量花椒,连住麻辣底,甘就唔驶成日笔到d 花椒粒,好贴心既设计,麻辣无乜料,得三旧豆腐同两旧仔鸭血,鸭血劲滑, 豆腐好特别,好吸汤,养生都有半只小乌鸡可以食下,填填肚,d 汤都ok 甜依度大部份都系分左三人份量同五人份量我地三个人,所以叫哂平d 既三人份依生菠菠糖一上碟就觉得好似食芝麻卷甘入面好多芝麻好香,好好食,但唔觉得自己食紧麻辣锅甘墨条就普通d, 墨鱼味唔算好重,口感系硬身dd, 似长形墨鱼丸甘,唔算弹牙枝仔冰系好多人劲赞,一食落去系甜既,弹牙质
所以特登拣d 正价绝对唔会食既餐厅黎试
餐牌都好有特色,一对门甘,好重手
坐左一阵都算多人walk in 但要等到八点几就有位
最后坐到七点三就比我地入去
一个锅都要二百尾,鸳鸯先338, 梗系拣鸳鸯
一个红泥小染,系麻辣底,一个养生锅,系乌鸡花胶底
依度大部份都系分左三人份量同五人份量
我地三个人,所以叫哂平d 既三人份
依生菠菠糖一上碟就觉得好似食芝麻卷甘
入面好多芝麻好香,好好食,但唔觉得自己食紧麻辣锅甘
枝仔冰系好多人劲赞,一食落去系甜既,弹牙质地,系唔错,似食紧甜品
之后梗系要叫寿司款,一豚一牛
个卖相真系好得,猪肉味好够好香,下面系猪肉滑前,好有口感同劲香猪肉味
牛肉寿司,佢都写渌四分钟,但之后发觉上面块牛会变太老,所以建议拆番上面块牛自己夹住渌会好d, 下面旧饭就系似酒楼牛肉球甘,上面牛肉重牛味,系渌太耐了,牛肉球就无咩特别,唔会好重牛味
最后当然唔够饱,叫左d 淀粉填下肚先
薯粉上既粒粒似系未熟西米~~
薯粉系幼身,好吸汤,本身以为麻辣个边无咩料到,点知一摆d 薯粉落去,吸哂汤,劲麻辣,我同fd 两个食得辣既都觉得好麻
口感就正常,都弹牙
整体真系大食既系度应该会食穷,同埋最好三人或五人黎食,d 份量可以预到一人一件甘