2021-09-13
食罐罐都可以好好味😻喺铜锣湾耀华街嘅Mr Kanso 喺日本经营咗已经好长时间 以日本罐头做主题 再加入唔同元素去煮出各样美食 好有gimmick❣️装修仲好靓 有一大幅罐头墙🥫啱晒打咭今次试咗两款lunch set同追加小食💕◾蟹膏蟹籽烩饭呢个risotto真系不得了💯大量蟹膏同蟹籽加埋紫菜捞匀食 食落好鲜好rich 而且饭嘅软硬度啱啱好 调味适中唔会太腻🍛上枱时旁边放咗一个罐罐display 话比你知煮呢个饭嘅时候用咗呢个罐头架😸呢个概念真系好得意◽火炙烧芝士三文鱼饭哗🧀面头嘅火炙芝士已经好吸睛 炒饭够干身 入面有三文鱼肉/三文鱼籽/蛋 每一啖都好丰富 加埋芝士嘅醎香 好有层次🤤◾黑松露薯蓉外形好似一个小盆栽☘️虽然系小食但系份量食都多 薯蓉质感较为厚实 所以更加有饱肚感 黑松露好香 布满晒成个薯蓉架🥄◽栗子蓉脆饼脆饼干上面有栗子蛋黄酱 再加上士多啤梨同朱古力酱🍫作为甜品都几唔错 配搭比较特别又唔会太甜Lunch set都有配饮品 另外仲有三式头盘➡️蒟蒻/胡麻豆腐/山葵 开胃又好味呢度有gimmick得嚟 每样野都做得好精致 staff嘅态度又nice😉相信我都忍唔住会好快再去
今次试咗两款lunch set同追加小食💕
◾蟹膏蟹籽烩饭