2017-08-21
今晚 同老公喺佐敦 揾 餐厅 食饭, 见到 有间食羊肉 米线嘅 米线店。炎炎 夏日的天气, 竟然有羊肉 食,最喜爱食羊肉既老公当然 无需考虑 ,便进入呢间 云南 啊老表黑羊 汤锅米线。 一尝羊肉 滋味。餐厅 内 座位 纾适, 光线充足 ,环境干净 ,使客人 可以放心享用食物。四面 墙壁 挂了 餐牌 ,清楚介绍 餐厅内的食物,和价格。 使客人 可以节省时间很快地,便 拣选 了 喜爱的食物 。老公首先 order 大碗 羊肉汤米线。原来汤米线有分2个size, 只系54蚊就有一碗好大碗嘅 羊肉 清汤米线 ,份量十足,足够二人分享。羊肉 份量多, 每片羊肉 都切得薄薄的, 不但没有骚味而且又唔会韧, 配上清汤 做汤底加上葱粒, 使米线更加 入味, 而且米线 爽口又弹牙。我点咗一碟口水鸡 和韭菜饺。口水鸡 卖相普通 ,份量唔算多 ,但肉质 嫩滑 ,皮薄 而且 不油腻 ,鸡肉 浸在辣汁内非常嘢味,醒胃。韮菜饺 尚可, 馅料唔算多 韭菜 香味 比较少, 28蚊一碟,每碟都有十只 韮菜饺 ,如果两个人食用 ,已经很足够。
老公首先 order 大碗 羊肉汤米线。
我点咗一碟口水鸡 和韭菜饺。