2018-10-08
同一班食肉兽朋友又出动喇,Lunch好豪气咁去咗呢一间餐厅食牛扒!见到呢一间餐厅个名有三个牛字,梗系要试吓啲牛啦。Lunch set 大约要130HKD 一个人,其实lunch来讲系偏贵,但系食牛扒来讲系偏抵。我同朋友分别叫咗肉眼扒意粉,同埋肉眼扒薯条。当然啦佢咁样嘅价钱,我梗系唔会攞啲几百蚊嘅牛扒同佢比,以咁嘅价钱来讲,虽然牛肉始终不是高价嘅牛肉,但系牛味浓。而我叫咗意粉,我略嫌意粉嘅汁唔够多,因为牛肉偏干,所以其实系食到有啲干。至于我朋友嘅薯条,真系抵赞,薯条上面布满左调味料, 有少少似麦记嘅shake shake薯条, 劲香口惹味!呢个餐系可以配一杯野饮,好普通嘅橙汁佢都有提供。但我拣咗佢嘅红菜头汁,贪佢特别呀嘛!红菜头系抗氧化㗎!女仔必饮!我朋友好怕红彩头嘅腥味,带佢对呢一杯野一啲都唔抗拒,所以大家都可以试吓因为我自己个人认为系几好味,仲有少少似利宾纳添。