2024-07-24 1010 浏览
谂唔到食乜嘅时候,放题绝对系个好选择~ 尤其系好似我呢类,钟意样样野试少少嘅人就最啱!餐牌上分别有4个等级可以拣,我地就拣咗LV3澳洲和牛海鲜放题。除咗有牛同海鲜外,仲有鸡、羊、各款前菜/沙律、日式料理、蔬菜、饭、面、汤、甜品都系任食~因为做紧水果夏祭,坐低无耐,职员就为我地送上吕宋芒杂果沙律(限一份)同水果酱封门柳壶渍。食少少沙律开下胃。之后再送上排得好靓嘅拼盘,包括有:澳洲和牛-牛肋肉、澳洲和牛-上级牛胸腹肉、澳洲谷饲原块牛板健、美国和牛肩胛肉眼、特选牛小排、牛舌、严选牛肩里肌肉、美国牛胸腹肉。海鲜方面就有: 大虎虾、鲍鱼、帆立贝、青口、翡翠螺。试过拼盘上唔同嘅牛之后,我主供以下衣几款!当然以和牛为主!肉质比较香嫩~配埋生菜同香蒜酱食,感觉唔会太腻~ 澳洲和牛肉眼芯(酱腌)美国和牛肩胛肉眼(烧汁)澳洲和牛-上级牛胸肉(原味)澳洲和牛-特上牛肋肉(原味厚切)海鲜类方面,必点嘅一定系生蚝、酱烧广岛蚝、清酒煮蚬、蒲烧鳗鱼同海鱼鱼干!生蚝都几大只~如果想方便啲嘅就可以直接拣酱烧广岛蚝。至于蒲烧鳗鱼,又厚又大件,都几有惊喜!鱼干就可以当做小食,配埋啤酒就啱晒!食完咁多肉类之后,可以食返啲蔬菜

海鲜方面就有: 大虎虾、鲍鱼、帆立贝、青口、翡翠螺。

澳洲和牛肉眼芯(酱腌)
美国和牛肩胛肉眼(烧汁)
澳洲和牛-上级牛胸肉(原味)
澳洲和牛-特上牛肋肉(原味厚切)

食完咁多肉类之后,可以食返啲蔬菜类!我自己就最钟意牛油金菇同牛油芦笋~ 金菇吸满牛油后,好香滑!而牛油芦笋就好爽嫩~

猫山王榴梿刈包 (每人限量一件)
好期待最后嘅猫山王榴梿甜品!上面系满满嘅猫山王榴梿蓉~仲有少少脆米做装饰,啱晒打卡~猫山王入口软滑香甜,配上刈包感觉有啲饱,如果可以单叫猫山王榴梿蓉就完美喇!

另外雪柜有大量不同嘅饮品,同甜品可以随意任拎~

📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
佐贺烧肉谷 (雅兰中心)
地址: 旺角弥敦道625 & 639号雅兰中心地下(部份)及1楼116号舖