2020-07-29
虽然系疫情期间,但表弟系外国返黎,都出去食咗几次饭。我同佢都系食肉兽,所以我们就去了位于太子的慢煮工业。慢煮工业我都食了好几次,由佢仲系尖沙咀的小档支持到佢开埋餐厅。餐厅我系第二次来,感觉味道比上次来更好,所以都想写篇文介绍下。餐厅主要都系食肉,简直是食肉兽的天堂!此外,餐厅仲有沙律及小食可以选择,加埋一堆来自世界各地的酒精饮品,系Happy Friday的好去处!沙律只有两款选择,除了墨西哥辣粟米温泉蛋沙律,仲有好吸引的牛油果酱烟三文鱼沙律($78)。虽然唔系用牛油果蓉,但呢但现成牛油果酱几够香,拌菜食都几好食。加埋卷成玫瑰花般的烟三文鱼,食落都不错的。如果惊汽水太肥,大家可以考虑饮热情水果梳打($38)。呢杯梳打的气都几够,加埋热情果甜甜的香味及薄荷的清新香气,都好岩夏天饮。食慢煮工业,必食的当然系牛排啦!呢份极黑安格斯牛魔王肉眼($188) 唔只份量大块,厚度仲十足!我叫了Medium Rare,出黎的效果岩岩好。食落口定牛味都几香,而且油脂唔会过份油腻。本身谂住饮小麦白啤,点知卖晒,最后改了饮法国苹果汽酒 ($48)。呢枝粉红色的苹果油酒系由红色果肉的苹果去造,味道带酸酸甜甜,
本身谂住饮小麦白啤,点知卖晒,最后改了饮法国苹果汽酒 ($48)。呢枝粉红色的苹果油酒系由红色果肉的苹果去造,味道带酸酸甜甜,口感当有层次,配埋牛排同炸野简直一流。
本身想叫炸芝士条,但见到个轻食拼盘($88)咩都有,真系好吸引!除了芝士条,仲有薯条、鸡翼、炸虾、炸蚝,同埋洋葱圈。每款野食都系新鲜炸起,够晒热辣辣。入面咁多款,我自己就比较钟意食炸虾,虾肉唔会太幼,而且入口弹牙。
餐厅地点方便,系太子行5分钟就到啦,最岩放工约埋一班旧朋友边食饭边饮返两杯,呻下一日之辛劳。大家有兴趣的话,记住去订位呀,因为都唔少人去架~
我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)