2022-06-12
最近都钟意晏昼食得丰富啲,一来感觉上好似冇咁肥,二来食放题类别都掋啲,哈哈。今日就去到旺角一间叫神灯烧嘅烧烤放题,当然除咗烧烤之外都有一系列嘅热食炸物刺身寿司等等。先讲讲环境方面,地方都好大唔会坐得好迫,以烧烤来讲现场嘅油烟都尚算可以唔会太厉害。至于食物方面先从前菜讲起,叫咗啲炸物,分别有炸鱿鱼,鸡软骨,明太子鸡翼,芝士鸡翼。好肯定全部都系即叫即炸,因为热辣辣脆卜卜。另外仲有试到佢嘅芥辣八爪鱼,泰式凤爪,呢两样都好开胃。刺身选择都好大路,我今日就食咗三文鱼,油甘鱼,带子,赤贝,北寄贝。当中我就觉得油甘鱼同带子系最出色啦,虽则油甘鱼切得比较细啲但系食到油脂香,唔似得其他地方有啲放题系好瘦削。寿司就分别试咗两个卷物,有鳗鱼同烧三文鱼,都唔错。烧肉方面当然都有好多选择啦,Level two嘅选择其实啲肉类都有好多可以拣。我就集中叫咗好多美国牛肉,上菜果下都几搞笑,因为好似一个月光宝盒咁。我觉得咁多款里面最好食嘅就系肉眼,西冷,牛颈脊。啲三款都肉味香浓,油脂比较好。我之后encore都系不断集中叫呢几款。另外一般其他地方有嘅猪颈肉,猪腩肉,鸡翼当然都有啦。另外值得一提嘅烧海鲜啲到都好多选择,烧
另外值得一提嘅烧海鲜啲到都好多选择,烧蚝,烧虾都系任叫。啲虾质量非常唔错,爽口弹牙,绝对唔会系梅嘅。特色嘢呢度都有好多,一定要嗌嘅系鸡泡鱼干,轻轻会变烧大概30秒,𩠌酒一流。另外仲有时兴隆鱿鱼,烧鱿鱼好有大澳风味。
今天嚟讲体验都好唔错,重点都要表扬下呢度嘅服务好好, 服务员都好有礼貌,另外配料嘅选择都非常多净系盐都有好多款可以拣。