2022-02-06
又系烧味😂因为好食嘅烧味真系好好食😋星期六晏昼黎到湾仔内街 揾到呢间烧味店 虽然系内街但系因为个招牌太抢眼 一定见到虽然系麻甩烧味店 但系佢嘅墙身都有啲心思 每面墙除咗有画🎨仲用文字用心介绍烧味,介绍烧味有几吸引😌🍚黯然销魂鸳鸯饭 $68黯然销魂饭听得多 呢度就有鸳鸯版本😛鸳鸯就系叉烧拼冰烧凤凰鸡😍😍净系睇名都正!另外佢除咗有烧味嘅蜜汁 仲有凤凰辣汁🌶😍😍唔试都唔得✨卖相都好靓㗎 叉烧同凤凰鸡都系令立立好吸引✨仲有2只好吸引嘅煎蛋🍳😍😍✨叉烧肉质非常好,系特意用波兰黑豚肉整,系高质嘅叉烧❤️肉质够淋 但又唔系霉!系淋得黎有口感𠮶只😍同文字所描述嘅一样 系半肥瘦😋蜜味重🍯而且仲有㶶边😍😍单单系叉烧都食到我停唔到口🤤✨凤凰鸡系冇鸡骨㗎 食得方便👍🏻外面层皮脆脆地好香 鸡嘅肉质嫩滑 一定要点佢个凤凰辣汁🌶酸酸地辣辣地 完全系诚意之作!后尾我连叉烧都有点凤凰辣汁🤣🤣叉烧汁捞饭实在太好味!再笃穿两只蛋🍳捞埋啲蛋汁落去 我扒哂成碗饭😍😍🍜古井烧鹅+熏蹄 濑粉 $58去食烧味点少得烧鹅呢🥰烧鹅肉并唔系得旧骨𠮶啲 肉质厚实🥰层皮好脆 配埋甜嘅烧鹅汁 令每件烧鹅都香甜淡淡肉 濑粉渌得刚刚好 不会过淋 有咬
🍚黯然销魂鸳鸯饭 $68
后尾我连叉烧都有点凤凰辣汁🤣🤣
🍜古井烧鹅+熏蹄 濑粉 $58
濑粉渌得刚刚好 不会过淋 有咬口
重点系佢碗濑粉嘅汤底🍲超级香 唔系普通清汤 系有浓郁嘅胡椒味🧂令到普通嘅濑粉都份外惹味😍
食完呢餐已经差唔多夜晚6点 见到门外开始有人排队买烧味 相信呢间烧味店人气应该不错吧👍🏻