八月十四日, 今日想出街食饭, 本来谂住跟佢哋去试《八海山》,但因为今日既便当唔太啱口味, 所以提早一日带其他同事去《鱼一丁》试吓!对上一次帮衬已经系三月既事, 今次再嚟, 佢冇加价㖞, 依然都系 $68 - $138 一个 set lunch,我哋六个人都系叫「北海道杂绵鱼生饭定食」($88), 依然系用个「面盆」!望落去都依然好靓仔, 仍然有碟几滑既日式豆腐, 但个日式杂菜清汤就普通咗啲,记得上次个翠肉瓜汤好正架㖞! 同埋啲酸菜今次唔好食呀!!至于个饭, 食落先知, 原来啲刺生少咗, 多咗好多日式鱼旦同鸡蛋㖞! 不过新鲜度仍然有 80%, 还可以啦! 份量仍然好足, 够晒饱!至于果两件生果今次系哈蜜瓜, 超甜, 唔知系咪浸咗糖水呢? 不过又几好食既!最后一杯冻奶茶, 自己加糖水既, 都几好味㖞! 今次确系有少少失望, 因为咁既价钱加埋一, 但少咗咁多鱼生就唔系好抵食啰! 更详细资料及图片请看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?

记得上次个翠肉瓜汤好正架㖞! 同埋啲酸菜今次唔好食呀!!

最后一杯冻奶茶, 自己加糖水既, 都几好味㖞!

更详细资料及图片请看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10167