2024-10-06
作为海鲜控的我当然吾可以错过食蟹的季节,顺便庆祝家人生日,就订左东涌乐富达,酒店,顺便可以喺东荟城行街。得知某平台晚市做紧买一送一优惠,人均折后HKD 303 ,就去大快朵颐,仲话每台按一头送大闸蟹一只,好应时节👏🏼。海鲜位:长蟹脚补充得好快,肉质鲜嫩唔会死咸、海虾肉质爽弹都算新鲜。蚬比较细只,无沙。青口冇咩味,反而惊喜系有濑尿虾、但当然肉质过得去,唔会太削,又唔会太厚肉。海螺🐚有鲜味,而且无壳碎同埋沙,不错。寿司方面有加州卷,反卷味道正正常常摆盘一般,都系啲大路寿司青瓜馅,有一盘希灵鱼北寄贝寿司,质素一般,饭太散。刺身方面有三文鱼拖罗吞拿鱼八爪鱼爪,都算新鲜,但系唔会话好好食。用上蟹入馔,推出咗蟹黄担担面 ,蟹膏都算鲜甜,担担面质感麻麻哋,太过腍身。姜葱炒蟹过咸,要饮水。有蒸生蚝🦪但系冇嘢辟味好腥,烧全翼,食得出正正常常货色冇咩调味。仲有红酒烩牛尾。最欣赏系有腊味糯米饭,同埋蛇羹好时节。甜品方便有Movenpick雪糕有大约五只六款口味,仲可以食凉粉同迷你葡挞马仔糯米糍。大闸蟹时节到,酒店每人送一只按人头计,而且都好细心提供醋可以驱寒。大闸蟹好应节提供一公一乸大闸蟹,不过我估都系随机
最欣赏系有腊味糯米饭,同埋蛇羹好时节。
大闸蟹时节到,酒店每人送一只按人头计,而且都好细心提供醋可以驱寒。大闸蟹好应节提供一公一乸大闸蟹,不过我估都系随机每枱附送,都好多膏!上唇鲜甜实肉,不错。
总结:
中规中矩 食物质素正正常常