2017-08-24
同肥仔庆祝纪念日,想食蚝d! 知道咁岩星期一、二呢到食蚝平d,所以去试下先!Menu 有好多页影唔晒。餐包好软熟。Seafood Platter $99星期一、二只需HKD 99,其他日子也要$199!性价比高。拼盘内有两只爱尔兰生蚝,四只青口,两只螺,两只北海道带子,两只矶煮鲍鱼!最正当然系蚝啦!好新鲜海水味,但唔系太creamy果类既,而鲍鱼好厚身,几弹牙 Inedit Damm $128食蚝当然要配酒啦,充满麦味的啤酒,比较creamy and fresh,一支都有3-4杯架!Baked oyster (rockefeller) $128新鲜菠菜、芝士即焗生蚝,味道好新鲜,蚝汁亦渗哂岀黎,非常吸引。好肥美既蚝,仲有好多汁!Foie Gras $118鹅肝外脆内软,size亦令我意想不到,好厚身,入口即溶,外面又煎得脆脆地,性价比高,喜欢鹅肝的朋友一定要试。Seafood Fettucine $158这个宽条面够哂足料,有2-3只虾、鱿鱼、2只青口等。D汁好CREAMY,肥仔话饱到不得了Spring Chicken $218烧春鸡烧得皮脆肉嫩,几juicy,连脆皮食仲带岀了烧春
Menu 有好多页影唔晒。
餐包好软熟。
Seafood Platter $99
星期一、二只需HKD 99,其他日子也要$199!
Inedit Damm $128
新鲜菠菜、芝士即焗生蚝,味道好新鲜,蚝汁亦渗哂岀黎,非常吸引。 好肥美既蚝,
仲有好多汁!
Foie Gras $118
Seafood Fettucine $158
Spring Chicken $218
烧春鸡烧得皮脆肉嫩,几juicy,连脆皮食仲带岀了烧春鸡的味道。
Banoffee Pie$ 55
是以香蕉和拖肥做批,唔算太甜,但有粒粒大香蕉加上底层有薄薄的拖肥!我见到差唔多台台都有叫架!
好好的一餐,肥仔表示好饱,一餐开心的纪念晚餐。