2018-11-05 80 浏览
有日去铜锣湾上堂,见夜就食埋晚饭先走喇。行下行下去左呢间 Mackie Kitchen. 见几有格调,就入去试下。座位几舒服,唔系好逼果种。店员推介佢地嘅猪手同海鲜饭,话好多人钟意。open rice 一下,真系大部分人都系推介呢两样。咁我地无咩ideas, 就试下喇。🍵餐汤:黑松露菌忌廉汤(我向来钟意食菇同埋黑松露果种香味。佢应该系用杂菌搅烂嘅,咬落啖啖都系菇嘅香味!我个人好喜欢)🍵蟹肉南瓜忌廉汤(我试左友人两啖。南瓜嘅香甜同蟹肉好夹,呢个比黑松露较为清新)🍤小食:大虾占米多(个酱几特别,配合埋洋葱粒,啲虾肉好爽口)🐽主菜:德国烧猪手(皮脆肉嫩。唔系讲笑。我平时好怕食猪手,惊佢干。但见到好多人都点呢个就试下。啲肉真系仲juicy 架。旁边啲薯条都好饱满。热辣辣!)黑松露面包蟹意大利饭(面包蟹本身都好大只好睇得。第一次试用黎整risotto . 又几好味㖞。都好多蟹肉,同埋份量唔会太多,啱啱好)Staff 都好helpful。上菜又快。值得推介。

Staff 都好helpful。上菜又快。值得推介。