餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
资讯:

2015-01-08 7669 浏览
12月24日部门食饭, 11:30先有位, 要过半数及准时先安排入座, 但就冇限时, 我们有11个人, 分开左两张枱, 我们呢张枱每人都叫定食套餐, 另一张枱则散叫呀.电子落单, 不过其实都几浪费时间. 因有太多选项要填, 有些需求又唔知点填落去, 最后都系要同仕应讲, 咁直接由仕应落单会更加有效率吧.我们食和牛定食套餐, 有和牛, 紫菜蛋饭, 饮品及雪糕. 好丰富的呀, 和牛有几个部位的, 不过都唔知点分了, 还有茄子, 菇及粟米的, 其实食了那碗紫菜饭, 都有点饱了, 饭加了鸡蛋及紫菜又几好味㖞, 和牛烧到唔系好熟, 入口都好淋的, 肉汁都算多, 唔会好鞋的, 好味道, 有些部位比较有咬口, 有些则入口即溶, 好有层次的, 有同事食猪肉定饭, 佢都话好好味, 都有饮品但就没有雪糕.我们套餐的雪糕可以选择抹菜及云妮拿, 我食云妮拿, 上面有些焦糖, 但又OK, 唔会好甜, 雪糕都CREAMY的, 好实. 抹茶上面加了一些豆粉, 他们说好味. 隔离张枱系不停的叫牛肉, 仲有鱿鱼, 带子, 鲍鱼等等, 我都有试牛舌, 鱿鱼, 带子, 带子系成个盘放落去烧的, 入面有一块牛油, 睇住牛油一

我们套餐的雪糕可以选择抹菜及云妮拿, 我食云妮拿, 上面有些焦糖, 但又OK, 唔会好甜, 雪糕都CREAMY的, 好实. 抹茶上面加了一些豆粉, 他们说好味. 隔离张枱系不停的叫牛肉, 仲有鱿鱼, 带子, 鲍鱼等等, 我都有试牛舌, 鱿鱼, 带子, 带子系成个盘放落去烧的, 入面有一块牛油, 睇住牛油一溶即刻可以食, 带子唔算好大只, 牛油入晒味, 好香.

我们食了两小时的午餐, 实在太夸张了.

2081 浏览
2014-12-24