餐厅: 寿々乃
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
星期三晚上7点黎到呢间餐厅,入面装修好靓,好似与世隔绝咁🤩 见到12个座位只余3个,平日都咁爆场就知呢间餐厅有几劲啦🥳今晚呢个$1880嘅set真系好多野食!1️⃣ 第一道菜有宫崎蟹、黑豆、海胆、卢荀、昆布;好清爽开胃~~只蟹可以成只吞落肚,好特别😎2️⃣ 京都名物:顺菜、青柚子、红莓、礼鱼~~鱼肉好细腻嘅口感、酸酸地,汤又好清甜,好开胃👍🏻3️⃣Suzuki 鲈鱼,四国名物~~附埋青柠、紫苏花,可拆出黎放入酸汁,好清新的Sashimi!4️⃣来自日本热海的金目鲷,好难得连鱼皮下脂肪都可以食,点豉油食超正🤤好肥美5️⃣来自兵库县的甘露虾~~ 超甜!唔洗点豉油都好好食😍6️⃣师傅送上的小食:来自富山的白虾,用黎做炸物好过瘾,送酒一流~~  我食到唔停口!😍7️⃣ MitsuTago 水八爪鱼、八爪鱼吸盘、酱油渍Wasabi:好爽嘅口感!唔会好韧咬唔到~~ 酱油渍Wasabi亦非常少见,温馨提示🤫试少少好啦,你试少少就会非常感动🥹🤣8️⃣ 来自岩手的紫海胆,师傅话依家6月先啱啱开始见到,每只都有唔同味,有d系矿物味(石头堆长大),有d好清甜(海草堆长大);我食到嘅系少少煤气味😋9️⃣ 来自北海道口岸的白见贝,可以配盐、柠檬、

今晚呢个$1880嘅set真系好多野食!
5️⃣来自兵库县的甘露虾~~ 超甜!唔洗点豉油都好好食😍
9️⃣ 来自北海道口岸的白见贝,可以配盐、柠檬、Wasabi三种食法🤩 爽口唔腥,就咁点柠檬已经好好食!
🔟 来自长崎的粟米,第一次见粟米整成天妇罗😳6至9月的长崎粟米最靓,意外地炸物一d都唔油,仲好甜好fresh~
 1️⃣1️⃣ 白虾做嘅虾丸,先食原味,加柠檬再有酸味;京都青椒仔唔辣,好fusion嘅菜式!
 1️⃣2️⃣ 每件寿司都好正好好食,鱼油爆棚,好肥美🤤真系同平时食嘅寿司差好远🥹米饭特别好食!师傅话会有两桶饭、一煲赤醋饭(酸度较高)、一煲米醋饭,根据鱼油份量作决定。😚
缟鲹、帆立贝、关鲭、神奈川池鱼、福岗鱿鱼腹、岩手县赤贝、吞拿鱼三重奏(中toro、大toro、酱油渍),真系令人回味无穷,全部都冇筋唔腥!😍😎
最爱吞拿鱼酱油渍!第一次觉得瘦肉都唔输肥腩!😆
1️⃣3️⃣ 味道浓郁的根室海胆手卷,比之前更肥美绵密🤤一晚食3款海胆,豪华级享受!😝✨见到紫菜用铁盒装住,保持干脆👍🏻
1️⃣4️⃣ 食完寿司当然要饮鱼汤清清肠胃😙,好鲜甜啊!
1️⃣5️⃣ 富良野赤肉瓜再配上超轻盈的冲绳热情果芝士饼😻作为饭后甜品就最适合不过啦~~芝士饼真系好食到想买黎做生日蛋糕🥳
唔经唔觉,原来已经坐左4个钟。。。由7点食到11点,真系奢华级体验🤣🥹 完全体会到Omakase𠮶种专业、匠人精神;师傅亦分享自己在日本学师嘅经历,好敬佩,睇到佢几咁有热诚~想将最好味嘅菜式带比客人🥰

下次一定要带家人黎食!🤤
2024-06-26