出黎长沙湾呢度拎啲野,顺便同朋友黎食个tea,朋友推荐呢间好有私隐嘅车仔面店,啲位全部都系独立㗎,仲系简约风装修,感觉有啲文青添。下午茶无乜人,咁我地就唔客气坐张四人枱啦,枱上有辣酱同菜莆,个菜莆炒过辣辣地仲几有蒜香,好味㖞。先来两杯冻饮,要左冻鸳鸯同冻朱古力,唔知系咪杯鸯要左少甜,好似连奶都少左咁,而且茶味唔够得啡味,属一般。相反杯朱就几好味,好浓朱古力味,少甜啱啱好,正好为一阵碗辣粉解解辣。自己点左呢碗牛三宝车仔面,哈哈,好红呀。汤底拣左重庆麻辣汤,要小辣咋但已经好辣,无乜麻味,个辣味都唔够香。跟配米粉,吸左汤都好爽口,唔错。𩠌方面有牛腩,牛肚同牛丸,个牛腩炆得软腍好味㖞。朋友就要左公司车仔面,贪佢咩𩠌都有啲够丰富。汤底要左猪骨浓汤+秘制辣汁,真系好浓猪骨味,呢款汤底正啲,推介!好肚饿又加左啲小食,先来个滋味蜜糖烧卖,好酥脆唔油腻,咁样有蜜糖去炸烧卖又几好食,可以学下整。仲有劲脆炸云吞,炸得香口又松脆,点埋个鸡酱一流。最后仲有皇牌香酥炸鸡翼,劲香口劲香口劲香口,外皮脆但肉仲好嫩滑,又系好好味。可以用QR Code自己落单几方便,入面啲饮品全部可以自己拣少甜少冰等,个网站好user
自己点左呢碗牛三宝车仔面,哈哈,好红呀。
跟配米粉,吸左汤都好爽口,唔错。
𩠌方面有牛腩,牛肚同牛丸,个牛腩炆得软腍好味㖞。
朋友就要左公司车仔面,贪佢咩𩠌都有啲够丰富。
仲有劲脆炸云吞,炸得香口又松脆,点埋个鸡酱一流。
可以用QR Code自己落单几方便,入面啲饮品全部可以自己拣少甜少冰等,个网站好user friendly。

虽然唔系样样都好好食,但整体属中上水准,加上店内很干净,价钱又不贵,确实系好选择黎。
2021-04-09