2024-12-12 326 浏览
一坐低就送上桂花乌龙茶,散发出一种淡雅清香,茶水桂花香味浓,令人放松。佢嘅招牌片皮鸭由师傅现场表演刀功,并且分三个部位:鸭胸皮,可以点爆炸糖加蓝莓酱食,甜甜地又脆口;鸭胸肉肉质结实,,配上芥末,微甜微酸,唔会呛喉;鸭腿肉就用嚟配薄饼,第一种食法:青瓜清新,京葱辛香,油香十足;第二种食法:新奇甜辣,蓝莓酱同山楂好夹,洋葱辛辣,鸭味突出。再叫咗个避风塘炒软壳蟹,香口脆卜卜,辣味唔会太重、啱啱好,蒜香味浓,软壳蟹冇腥味,好好食。另外再有个凉菜-- 干隆白菜,以酸甜为主,脆口,开胃,系几特别嘅手工菜,唔好以为会好细碟,份量好够!佢哋嘅小笼包皮薄馅靓,肉汁丰富,一咬落去,肉汁就喺口中爆开,有质素保证。至于咸菜方面,我哋叫咗贝勒爷烤肉,羊肉份量都几多,孜然香唔会盖过风头,脆口唔韧,我好接受到佢嘅膻味添!

避风塘炒软壳蟹

干隆白菜