餐厅: 沙拉姆咖喱屋
资讯:

2021-08-18 588 浏览
今日试咗一间油麻地的印度餐厅,两个人叫了四样野,味道唔错,所以想推介一下。坐低有一款脆口好薄嘅印度薄饼送,点印度一只绿色的酱,因为太肚饿所以食咗先醒起无影到相。先黎个小食,素菜咖哩角,入面主要系薯仔打成蓉,个咖哩角的皮唔会好厚,上枱时热辣辣,一碟三件,好食不过就有少少滞,所以如果食量唔大嘅朋友最好同人开心Share。Mixed Grill(好似叫印度烧烤拼盘),入面有鸡、羊同埋鱼,我同我朋友都觉得鱼最好食,羊就因为唔系一件件羊肉而系免治羊肉条,感觉上无咁好,而个烤鸡就系平时食印度野最常食到𠮶只,味道都OK。Butter Chicken就几好味,因为我地唔食得太辣,问Waiter边只咖哩唔会太辣,Waiter建议我地试呢个,其实佢个汁主要系番茄,食落酸酸甜甜几好味,最重要系唔辣兼可以有汁用黎点Naam Bread。
素咖哩角
Grill Mix