2019-07-11
好耐之前黎过, 仲记得果次系同爸爸妈妈黎食潮州粥, 今次转转角色同男朋友黎, 因为只有2个人关系, 冇叫到潮州粥, 点左几个小菜。本身系食潮州菜, 不过可能因为宜家转左模式, 好多人上黎食都系食海鲜任食, 所以好多潮州菜式都冇左, 海鲜$199配菜任食2小时, 不过因为我地食得唔多, 最后冇吃到虽然系食小菜, 不过呢度野食既水准真心唔错! 价钱唔贵又到位, 而且野食都唔错酱卤鹅肠 $58黎得食潮州野点都要叫返个卤水野既, 鹅肠爽口脆身, 而且用左酱油煮食落都颇有味道, 最中意既系鹅肠 唔会太肥, 恰到好处~ 男朋友都话好食!潮式啫啫通菜 $68黎到就惊惊地, 因为碟碟都好大碟, 而且呢个用左好多虾米煮成, 个啫啫通菜一上枱劲香, 格离枱都望住我地呢个啫啫通菜XD 啫啫通菜用左虾米爆香同虾膏煮成, 味道香但唔会过份地咸, 送饭一流冇得顶酱香骨 ?点解会有个?????? 因为我唔记得左呢个骨叫咩名, hahahhahahaa... 不过又系几有惊喜, 酱香骨入味而且肉煮到软身, 但咬落又唔会过份软身, 而且保留到一d肉汁, 酱汁唔多唔会觉得好腻口, 同埋骨与骨之间既肉系最软最好食~砂锅卜卜
酱卤鹅肠 $58
潮式啫啫通菜 $68
酱香骨 ?
砂锅卜卜蚬煲
呢个真系不得不介绍! 呢个砂锅卜卜蚬大大只又劲多料, 全部都系大蚬黎嫁!!! 食落好有肉地, 而且下面仲有好多粉丝, 因为本身有个汤煮成, 舍汤好有鲜味, 同埋d粉丝吸收左d汤, 入味又好食, 同埋咁大煲蚬真系超抵食‼️ 😍
2个人食左4样野, 埋单都系4百几, 食到饱饱之余最紧要岩我地胃口, 好满足的一个晚上, 真系食过返寻味~