2019-05-11
原先约咗个朋友仔打算嚟三希楼食辣嘢 点知 咁啱撞正佢唔舒服 饭就照食 但系唔食辣由于一早已经订咗位 报上姓名及电话号码 职员马上带我们入座坐低之后职员问我哋饮咩茶 拣咗菊花茶 因为夜晚唔想饮太浓味嘅 我怕瞓唔著呀... 非常推介菊花茶 淡淡嘅花香味 非常优雅 饮落去劲舒服 仲有两碟餐前小食提供 等我哋过下口瘾先蛋黄南瓜$98呢个南瓜真系不得不吃 好味到不行了每一嚿南瓜表面都有大量咸蛋黄黐住 蛋黄蓉沙沙嘅口感配合软熟嘅南瓜 原来系咁夹川芎天麻炖野生大鱼头汤$88内有药材,瘦肉及鱼头...炖汤完全冇鱼嘅腥味 反而有好重嘅药材味及肉嘅鲜甜味 一饮咁就知道落足料 重点系冇味精避风塘炒蚬$188虽然同我想像中嘅避风塘做法有少许出入 我初时以为系干炒 原来做出嚟系有酱汁嘅 不过同样出色 蚬肉非常肥美而且鲜甜川卤鸭舌$118卤水够入味 唔会斋咸 餐厅仲加咗花椒油 食完之后个口有微麻嘅感觉 少少辣 感觉好得意最后我哋一人叫咗一个酒糟小丸子做甜品 酒味唔会太浓 非常容易接受 而且有清幽嘅桂花香味 小丸子烟烟靭靭 非常有咬口高水准的食物下次再来光临
由于一早已经订咗位 报上姓名及电话号码 职员马上带我们入座
蛋黄南瓜$98