2024-02-03 398 浏览
走进茶木,香气四溢,先点了个招牌红烧牛肉面。牛肉入口即化,咀嚼间感受到小许嘅弹性,汤底浓郁得嚟唔腻口,真系满足到我呢个肉食爱好者!跟住试吓麻辣半筋半牛肉拌面,味道正中「惹味」两个字,鸭血同腐皮对于味蕾嚟讲简直系舞动,尤其系啲糖心蛋,流心嘅效果做得好有惊喜😍。转个调调,来份草莓沙冰,清新果香,虽然有啲水分离,但搅一搅就「哗啦啦」嘅口感又回来喇。最后,瀑布珍珠鲜奶就略嫌平平,珍珠系𠮶啲少咗点精神嘅类型,不过整体嚟讲,茶木俾到我一个放松食嘢嘅好地方。呢间嘅台式小食真系㨂得紧,每样嘢食都有佢嘅特色,不过重点系,呢到嘅食物同氛围,都系一种减压嘅好选择。食得系味道,食得系满足,下次再嚟,都实要带埋几个朋友一齐享受啦👫💖🍜。