一风堂可以话系我爱上拉面既主要原因🍜自从几年前去大阪旅行食完当地一风堂既拉面就变左拉面控🤣食过咁多间都系私心最爱一风堂,觉得佢最岩口味👅除左每次必叫嘅特制白丸元味拉面$88今次试左最近佢地新推出嘅增量浓厚豚肉拉面$92真系相当抵食👍🏻因为佢一碗拉面嘅肉量超过200g🥩仲要有齐3款唔同嘅豚肉(入面有特制酱汁煮豚肉、卷猪柳叉烧、炙烧卷腩叉烧)💁🏻‍♀️小编觉得最好味嘅系炙烧卷腩叉烧,因为佢油脂分布多啲所以好香口🤤佢仲用左比较粗身同有咬口嘅太面做面底,但哩碗啲肉仲多过拉面,岩晒食肉兽嘅朋友仔😆另外仲试左佢新出嘅小食Johnny唐扬鸡$45🐔好香口又唔会好硬,而且有4大旧😋总括而言觉得新系列都几高质可以再战🤘🏻
今次试左最近佢地新推出嘅增量浓厚豚肉拉面$92