2022-08-20
成日行开界限街呢边试过附近几间酒楼都发觉无边间特别好食,所以每次都系嚟星点心饮早茶,附近泊位唔多,揸车过嚟都好难揾位,难得咁啱今日过呢边又有泊车位,连平时要等位嘅星点心今日都唔驶等,咁就一定要再帮衬啦。大大话话帮衬过十几廿次,平时要等位无嘢做一定次次喺门口认签名,都好多明星留过名,今日有位直入就唔驶咁无聊喇。每次同朋友嚟一定会一人一碟虎皮尖椒,星点心嘅虎皮尖椒系我食过全港最好味咁济,今日影呢张相个样无咁靓,但食落味道依旧,煎到好香,又唔会太辣。以前有黑松露百花鱼肚又系我必食,但近几个月都转埋餐牌无得再食,希望迟啲会有返,咁就唯有食棉花鸡顶住先,味道都好好,但始终百花鱼肚有旧虾胶食落质感好过食鸡。而肠粉虽然唔系皮薄但馅靓同埋好足料,一夹起实会跌到啲叉烧出嚟。其实so far星点心样样点心都好味道,一食就知唔系啲大陆制嘅预制点心,店心专门店嚟讲算系高质,但奈何间舖太细,又多公公婆婆坐喺度打趸,好多人都唔想排就走咗,九龙城间分店好少少嘅,但希望长远再开多几间分店,等好多人帮衬吓啦。
香煎虎皮椒
香煎萝卜糕