2023-03-25
今日时间有啲赶,行过油麻地A出口,所以要速食个午餐,就走咗嚟呢间小食店食粢饭、肠粉,再加支豆浆。其实哩间野我都食左好多年,佢地既餈饭更系我食过咁多间最好食既,真系食过哩间之后就返唔到转头。⭐️即叫即制粢饭哩间啲餈饭系即叫即制既,唔似出面𠮶啲包好晒,无咁新鲜无咁好食。餈饭外层既糯米饭很软糯,好有口感,中意口感烟韧既朋友就岩晒,馅料方面有肉松、榨菜同油炸鬼,一咬落去真感受到满满既幸福感,因为真系太好食喇😋⭐️蒸肠粉蒸肠粉就好滑,加埋混酱同芝麻,实在好好食😋⭐️冻豆浆哩度既冻豆浆系枝装,热豆浆就系杯装既,饮落唔太甜,感觉健康啲,口感好滑,好香豆味,几好饮👍🏻整体而言,哩间小食店嘅小食都唔错,值得一试。我知道佢其他小食都好多人叫,例如:生炒糯米饭、生菜鱼肉碗仔翅、车仔面、烧卖鱼蛋等等,下次要再去试埋其他小食😁推介指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
⭐️即叫即制粢饭
⭐️蒸肠粉
蒸肠粉就好滑,加埋混酱同芝麻,实在好好食😋
⭐️冻豆浆
推介指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)